NavMenu

Nemački "Leoni" traži 300 novih radnika za svoje pogone u Srbiji

Izvor: Tanjug Sreda, 11.05.2016. 15:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: A_Lesik/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je najavio da će nemačka kompanija "Leoni", čije je pogone danas obišao u Prokuplju, uskoro zaposliti još 300 radnika.

Vulin je nakon obilaska te fabrike auto kablova rekao novinarima da je "Leoni" 9. maja zatražio od Nacionalne službe za zapošljavanje da im obezbedi 300 novih radnika.

On je tom prilikom istakao da je za aktivne mere zapošljavanje za ovu godinu izdvojeno 2,8 milijardi dinara i još 550 miliona dinara za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

- U toku su konkursi, povećana su interesovanja kako poslodavaca tako i pojedinaca za program samozapošljavanja - rekao je Vulin i dodao da to govori da se država okreće sebi, ali i preduzetništvu.

Govoreći o kompaniji "Leoni", koja na dve lokacije u Srbiji zapošljava oko 4.000 radnika, Vulin je istakao da je tu poslodavac prepoznao da mu sindikat nije protivnik već saveznik.


- Voleo bih da ovaj primer ne bude usamljen, jer posao sindikata je da štiti radnika, a menadžmentu treba zadovoljan radnik - naglasio je ministar.

Predstavnik sindikata Nezavisnost Dragan Vesić rekao je da sindikat ima korektan socijalni dijalog sa poslodavcem, da su zaključena dva kolektivna ugovora i da su sve nejasnoće koje su postojale na početku rešene, te je napomen uo da će se u narednom periodu razgovarati o povećanju cene rada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.