Izvor: eKapija | Sreda, 11.05.2016.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

KOSTIĆ: Želimo da postanemo vlasnici Gorenjske banke

Miodrag Kostić
Miodrag Kostić
Želimo da postanemo vlasnik slovenačke Gorenjske banke. Sredstva za to imamo, sve ostalo je do regulative, poručio je Miodrag Kostić, predsednik "MK Group" povodom učešća na 33. finansijskoj konferenciji u Portorožu pod nazivom "Nova bankarska i finansijska vremena. Kako poplavu novca pospremiti u suve novčanike".

U toku dvodnevnog stručnog skupa, Kostić je učestvovao na okruglom stolu "Banke u regionu - pomaci i prilike", i tom prilikom je sa predstavnicima fonda Appolo i banaka Abanke i UniCredit izneo stavove o mogućnostima za rast i razvoj u regionu. Organizatori finansijske konferencije koja svake godine privuče više od 300 učesnika i stručnjaka u oblasti finansija, bankarstva i berzanskih poslova iz celog regiona, su Ljubljanska berza i Poslovni dnevnik "Finance".

U izjavi koju je ovom prilikom dao za "Finance", Kostić istakao je da vidi konsolidaciju slovenačkog bankarskog sistema sa najviše sedam banaka.

AIK banka, koja posluje u okviru "MK Group", nedavno je preuzela 13,8 % akcija slovenske Gorenjske banke, sa idejom da se investicije u ovom sektoru nastave u narednom periodu. Osim toga, srpska kompanije je vlasnik prestižnog hotela "Kempinski Palace" još više je učvršćena saradnja u oblasti turizma i hotelijerstva između Srbije i Slovenije.

Razvoj "MK Group" u poslednjih trideset godina ide uzlaznom putanjom, a to je i pravac koji će ovaj sistem zadržati, uz organski rast i dobre rezultate koje sva društva unutar sistema postižu osiguravajući egzistenciju za oko pet hiljada zaposlenih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.