Izvor: e Magazin | Četvrtak, 13.12.2007.| 15:56

(E Magazin) Munjevit razvoj kompanije Press Publishing Group pružio je primer kolegama iz novinarske branše

IDEJA KOJA JE PREVAZIŠLA SEBE

Munjevit razvoj kompanije Press Publishing Group pružio je primer kolegama iz novinarske branšeDa se za kratko vreme uz pravu ideju i sa pravim ljudima može napraviti jedna od najjačih izdavačkih kuća u našoj zemlji pokazuje primer Press Publishing Group. U decembru 2005. godine ideja Đorđa Stefanovića, Đoke Kesića, Svete Marjanovića i Dragana J. Vučićevića bila je da pokrenu dobre dnevne novine sa stabilnim tiražom koje bi pokrile troškove i koje bi dalje razvijali.


Đoprđe Stefanović

Zaokruživanje procesa

Nastale su tako dnevne novine Press, koje su ubrzo prerasle u kompaniju Press Publishing Group koja uključijejoš i NPC international, Press Publishing Group distribuciju i Press online portal. U cilju zaokruživanja kompletnog procesa poslovanja, u planu je otvaranje sopstvene štamparije i razvijanje door-to-door distribucije koja je kod nas zapostavljena, a znatno razvijena u zemljama

u regionu, a pogotovo u Zapadnoj Evropi. Pre nekoliko meseci pokrenuta je i dnevna poslovna novina Biznis koja će prerasti u regionalnu; još skorije na tržištu se pojavila unisex novina FAME sa Duškom Jovanić kao glavnom urednicom, a mesečnik poklon magazin Lola uskoro će da postane nedeljnik. Pressu je nedavno promenjen format uz konsultaciju sa jednim od najvećih stručnjaka za prelom novina Norbertom Kuperom. To su dokazi da grupa aktivno prati sve svetske trendove koji su uticali na to da Press dostigne tiraž od 130.000 prodatih primeraka. Generalni direktor Đorđe Stefanović očekuje da se sa novom nagradnom igrom probije i magična cifra od 200.000 primeraka.„Nastavak nagradne igre biće apsolutni hit. Do sada niko nije imao toliki fond za nagrade. Biće svakog dana dodeljivan po jedan automobil, a igra će trajati 60 dana“, potkrepljuje direktor Press Publishing Group svoju prognozu, dodajući da je njegova kompanija brža od većine konkurentskih.

„Kod nas nema hard stone elemenata kada je posao u pitanju. Pravimo razne akcije i pokušavamo da budemo dobar uslužni servis, kada je marketing u pitanju. Uređivačka politika je druga stvar. Kažu da smo poprilićno tvrdi“, objašnjava gospodin Stefanović brz uspeh.Standardi i budućnost

S obzirom na to da se u Press Publishing Groupu ne ostavlja prostora za neracionalno trošenje, logično je i da se standardizacija obavila po međunarodno važećim pravilima, prema standardu ISO 9001. Upravo usled optimalizacije procesa poslovanja, postoji samo migracija unutar kuće. A zadovoljstvo koje preko 300 radnika oseća u radu, odražava se i na uspeh ove kompanije. To su mladi, obrazovani i kreativni ljudi. Oni znaju na koji način da odgovore na zahteve i potrebe javnosti koja očekuje pravovremenu, istinitu i kvalitetnu informaciju. Jedino što se od njih očekuje jesu lojalnost i disciplina.

Poseban naglasak za budućnost stavljen je na pregovore sa najvećom svetskom kompanijom za nove mobilne tehnologije (čiji je klijent i Yahoo), u cilju stvaranja web portala modifikovanog za mobilne telefone. Na taj način će zaintreresovani moći da pročitaju najnovije vesti sa bilo kog mesta u svetu. Planirano je i proširenje delatnosti na izdavanje edukativnih i komercijalnih CD-a, knjiga kao i lepeze izdanja uz konstantno pozicioniranje u svim republikama bivše Jugoslavije. Još jedan od ciljeva je veći profit kako bi se jedan njegov deo mogao vratiti nazad. Druga godišnjica biće proslavljena 15. decembra, a direktor grupe kaže da će „Ove godine biti još luđe nego prošle“.


Piše: Emina Azizi
e.azizi@emagazin.co.yu

Poziv na pretplatu www.emagazin.co.yu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.