Izvor: Radio 021 | Utorak, 10.05.2016.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje uređenje prostora za gradnju supermarketa "Lidl" u Novom Sadu

Četiri godine od kako je kompanija "Lidl" kupila građevinski plac između Novog naselja i Detelinare u Novom Sadu, konačno će početi radovi na uređenju, saznaje "021".

Prema tenderu koji je raspisao Zavod za izgradnju grada, Novi Sad će angažovati preduzeća koja će sagraditi pristupnu saobraćajnicu na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, atmosfersku kanalizaciju i javno osvetljenje. Vrednost radova je procenjena na preko 28 miliona dinara, a radovi obuhvataju gradnju saobraćajnica iza postojeće benzinske pumpe ka budućem objektu "Lidla" i obližnjoj trafostanici, kao i uređenje prostora za kanalizaciju.

Podsetimo, "Lidl" je ovaj neuređeni plac na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope površine od 11.142 m2 kupio za 1,6 mil EUR, kako bi se tu napravio objekat od 2.000 m2 i 100 parking mesta.

Iz ove kompanije se proteklih godina nisu oglašavali povodom gradnje svog objekta, a tokom nedavne predizborne kampanje u Srbiji, najavili su da će u našoj zemlji početi da rade 2018. godine. Naime, politika "Lidla", koji poseduje lance trgovina u 26 zemalja, je da prvo sagrade distrubitivni centar i bar desetak radnji.

Inače, "Lidl" planira da u Novom Sadu otvori najmanje još jedan objekat. Iako zvanično nije potvrđeno gde će to biti, posredno se tokom usvajanja urbanističkog plana za novu namenu prostora rasadnika na Futoškom putu videlo da je za tu lokaciju zainteresovana baš ova kompanija. Naime, ona je dala predloge kako da se uredi prostor za budući trgovinski objekat na toj lokaciji.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.