Izvor: Jugmedia | Ponedeljak, 09.05.2016.| 18:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Leskovac dobija novi gradski trg - U prvoj fazi niče šetalište između hotela "Beograd" i "Dubočica"

(Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)
Ružni parking prostor ispred Robne kuće u Leskovcu nestaje, niče novi drvored i fontana koja izranja iz zemlje. To su samo delovi plana izgradnje novog gradskog trga u tom gradu koji će početi da se gradi sredinom juna ili početkom jula meseca ove godine.

Radiće se fazno, a upravo će prva faza biti raščišćavanje parkinga, popločavanje trga i uređenje šetališta duž Bulevara Oslobođenja od hotela "Beograd" do hotela "Dubočica".

- Paralelno sa izgradnjom trga raspisaćemo tendere po ugovoru sa Parking servisom za uređenje nova tri parkirališta u užem gradskom jezgru. Oni će biti iza Severnog bloka, u Ulici Goce Delčeva i na prostoru iza hotela "Dubočica". A grad će u drugoj polovini godine, od svojih sredstava, sređivati prostor iza "San Marka" - rekao je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković.

On je kazao da je izmeštanje parkinga i popločavanje trga najlakši posao u čitavom projektu.

- Želimo da uradimo instalacionu kanalizaciju kako bi strujom mogli da se napajaju svi privremeni objekti na tom trgu. Recimo, ako se na njemu bude održavao sajam knjiga, ti ljudi će imati sve uslove za funkcionisanje njihovih štandova. Takođe, sladoledžije i kokičari više neće morati da pozajmljuju struju iz okolnih zgrada već će imati priliku da priključe svoje uređaje i hladnjake upravo na tom mestu koje će za njih biti predviđeno u jednom delu trga - naveo je Milenković.

Za sada se gradski park neće dirati. Njegovo uređenje predviđeno je u drugoj fazi ovog projekta i odnosi se pre svega na popločavanje pešačkih staza.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.