NavMenu

Mirjani Karanović tri filmske nagrade na festivalu u Los Anđelesu

Izvor: Tanjug Nedelja, 08.05.2016. 14:44
Komentari
Podeli
Mirjana KaranovićMirjana Karanović
Srpska glumica Mirjana Karanović osvojila je tri nagrade na 11. Festivalu filma jugoistočne Evrope (SEEFest) održanom u Los Anđelesu, u Beverli Hilsu - za životno delo, za njen celokupan doprinos filmu i filmskom stvaralaštvu, borbi za ljudska prava i radu sa studentima i mladim glumcima.

Za najbolji igrani film, koji je osvojio Gran-pri nagradu žirija SEEfesta u kategoriji Spajanje granica, proglašen je rediteljski debi Mirjane Karanović "Dobra žena", srpsko-hrvatsko-bosanske koprodukcije.

Karanovićeva je takođe osvojila nagradu za debitantski film koji se bavi osetljivom temom ratnih zločina i koji govori o ženi koja se suočava sa ratnim tajnama njenog muža.

- Imali su izuzetno bogat filmski sadržaj koji je privukao i držao pažnju publike u Los Anđelesu - izjavila je osnivač i direktor festivala Vera Mijojlić, koja je naročito pohvalila ovogodišnja ostvarenja srpske kinematografije.

Želimir Žilnik osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film – "Logbook-Serbistan", o svakodnevici migranata iz Severne Afrike i Srednjeg Istoka i njihovom privremenom životu u Srbiji. Film "Nedodirljivi", koji su režirali Nemanja Babić i Marija Ristić, osvojio je nagradu za najbolji kratkometražni dokumentarac.

U okviru SEEfest 2016, od 28. aprila do 5. maja prikazano je 12 igranih, 13 dokumentarnih i 19 kratkometražnih filmova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.