NavMenu

Novi čovek na čelu kompanije "Toshiba", 10.000 otkaza

Izvor: RTV Petak, 06.05.2016. 14:06
Komentari
Podeli

Skandalom pogođena japanska kompanija "Toshiba" imenovala je novog generalnog direktora koji će upravljati konglomeratom posle velikog računovodstvenog skandala koji je ugrozio reputaciju firme, i istovremeno najavila otpuštanje 10.000 zaposlenih.

Izvršni potpredsednik i veteran u kompaniji "Toshiba", Satoši Cunakava (60), koji se davne 1979. godine priključio kompaniji, zameniće u junu aktuelnog generalnog direktora Masašija Muromačija, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija AFP.

Muromači je u julu prošle godine postao privremeni generalni direktor nakon ostavke velikog broja čelnika zbog skandala.

- Odluka je doneta na temelju aktuelne realizacije niza inicijativa za restrukturiranje poslovanja - dodaje se u saopštenju.

"Toshiba" je, takođe, najavila smanjenje broja zaposlenih za 10.000 ljudi, i prodaju odeljenja za proizvodnju kućnih uređaja kineskoj kompaniji "Midea", ne otkrivajući vrednost transakcije.

"Toshiba" je prošlog meseca prijavila veći od očekivanog operativni gubitak od 6,4 mlrd USD u fiskalnoj godini završenoj u martu, koji je, kako je saopšteno, bio posledica otpisa vrednosti "Toshiba" udela u američkoj kompaniji "Westinghouse".

Nekadašnji ponos japanskog korporativnog sektora je sada pogođen brojnim problemima, od kojih je najveći računovodstveni skandal u sklopu kog su šefovi kompanije "Toshiba" godinama "naduvavali" cifre profita kako bi prikrili slabe poslovne rezultate, navodi AFP.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.