NavMenu

"Tonnies" zainteresovan za kupovinu IM "Matijević" - Vrednost novosadske kompanije procenjena na 200 mil EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 05.05.2016. 14:46
Komentari
Podeli
Petar MatijevićPetar Matijević
"Industrija mesa Matijević" i nemački "Tonnies" pregovaraju o mogućim načinima saradnje, potvrđeno je za portal "eKapija" u toj domaćoj kompaniji. Jedna od mogućnosti o kojoj se priča je i prodaja te kompanije nemačkom gigantu.

- U junu idemo da posetimo sedište "Tonnies" fabrike koje se nalazi u Ridi i tada očekujemo da dalje konkretizujemo dogovor između dve kompanije - kažu u IM "Matijević" i dodaju da se dogovor može očekivati za dva meseca.

Vrednost kompanije procenjuju na 200 mil EUR i to objašnjavaju činjenicom da "'Industrija mesa Matijević' nije nastala juče već je brend koji se stvara preko 25 godina".

Takođe, kažu i da bi bili spremni da prihvate 100-150 mil EUR za 51% vlasništva ukoliko ne bi došlo do prodaje čitave kompanije već samo jednog njenog dela. U tom slučaju, objašnjavaju, očekuju da "nauče bitne stvari od nemačkog giganta poput uzgoja svinja u čemu Srbija znatno kaska za evropskim zemljama".

Inače, vlasnik nemačke kompanije koja je najavila velika ulaganja u Srbiji i otvaranje klanica i 10 farmi za uzgoj tovnih svinja u aprilu je posetio "Industriju mesa Matijević". Klemens Tenis je tom prilikom izjavio da se radi o "jedinoj mesnoj industriji na ovom tržištu koja može po svojoj veličini, higijeni i načinu rada da parira nemačkim kompanijama".

Kada su u o pitanju dalji planovi IM "Matijević", koja je u 2015. imala oko 30 mil EUR dobiti, u ovoj kompaniji kažu se "Industrija mesa Matijević" već dokazala kao lider na tržištu svežeg mesa i mesnih prerađevina, kao i u poljoprivredi.

- Međutim, pored ove dve grane poslovanja imamo još jednu – hotelijerstvo. Cilj nam je da se posvetimo tome, raširimo taj biznis i preuzmemo vođstvo i u toj oblasti a posle - ko zna, samo je nebo granica - kažu za portal "eKapija" u "Industriji mesa Matijević".

Podsetimo, ta kompanija u vlasništvu ima četiri hotela - "Centar", "Aleksandar" i "Sloboda" u Novom Sadu, kao i hotel "Vojvodina" u Zrenjaninu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.