NavMenu

Novih 2 kilometra biciklističkih staza u Zrenjaninu

Izvor: Danas Subota, 30.04.2016. 11:47
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Dobra vest za bicikliste u Zrenjaninu je proširenje mreže biciklistićkih staza u gradu i van njega. Nakon postavljanja rasvete na biciklističkim stazama prema Aradcu, Kleku i Ečki, ovih dana započela je izgradnja biciklističkih staza u naseljima Šumica, Novo Berbersko i uz Begej, kod bivše fabrike "Sloga".

Ukupna dužina ovih staza iznosi oko dva kilometra, a vrednost investicije koju realizuju Grad Zrenjanin i Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina je veća od 30 miliona dinara.

- Ova investicija predstavlja nastavak realizacije ugovora iz prethodne godine, na osnovu kog su kompletno rekonstruisane biciklističke staze duž Bulevara Veljka Vlahovića, Ulice Cara Dušana, Pančevačke i od Zrenjanina do Ečke, u ukupnoj dužini od 12 kilometara, objašnjava portparolka Direkcija za izgradnju grada Biljana Jovanović.

Biciklističke staze grade se na tri lokacije, u naselju Berbersko duž Ulice majora Gavrilovića, zatim uz obalu Begeja od lučnog mosta na "Berberskom" do mosta u Zmaj Jovinoj ulici, kao i u mesnoj zajednici Šumica, od Ulice 6. maja do izletišta "Motel".


- Staza uz Begej, koja vodi od mosta u Zmaj Jovinoj ulici, pa Ulicom Begejski red iza pogona nekadašnje "Sloge", do Ulice Toše Jovanovića, odnosno lučnog mosta, izvodi se kao deo sanacije krune nasipa uz reku, uz saglasnost i odobrenje JP "Vode Vojvodine". S obzirom da na toj lokaciji do sada nije postojala bilo kakva staza, ona će se koristiti i za pešački saobraćaj i najkraću komunikaciju između dva gradska mosta - objašnjava Biljana Jovanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.