Izvor: eKapija | Četvrtak, 28.04.2016.| 16:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Najpre saglasnost stanara, pa otvaranje hostela - Nova pravila u Beogradu odgovor na pritužbe građana

(Foto: vvoe/shutterstock.com)
Skupština grada Beograda donela je u četvrtak, 28. aprila, odluku pod kojim uslovima mogu da se otvaraju hosteli u stambenim zgradama u Beogradu. Uslov za to je da ugovor bude potpisan sa organima uprave zgrada, a rok je do kraja godine.

– Preciziraju se i sve konkretne stvari koje hosteli moraju da imaju kako bi im usluga bila kvalitetna, ali nikako nauštrb ljudi koji žive u tim stambenim objektima. Ova oblast biće konačno uređena po jasno definisanim pravilima, a jedan od ciljeva je i da se unapredi turizam – objasnio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da je u prethodnom periodu bilo puno primedaba građana, budući da su se hosteli otvarali bez ičije saglasnosti.

– Napravili smo radnu grupu i razgovarali i sa predstavnicima hostela i građana i doneli smo odluku prema kojoj ubuduće u stambenim zgradama nije moguće otvarati hostele bez ugovora sa skupštinama stanara. Time smo zaštitili stanare, ali i vlasnike hostela, da znaju koja su njihova prava i mogućnosti, a propisali smo i šta sve treba da sadrži hostel, čime smo zaštitili i interese gostiju hostela – rekao je Vesić i dodao da je to važno jer je za Beograd turizam najbrže rastuća privredna grana.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.