NavMenu

"Jat Tehnika" potpisala ugovor o farbanju aviona vredan 2 mil EUR

Izvor: Tangosix Četvrtak, 28.04.2016. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Kompanija "Jat Tehnika" potpisala je nedavno novi ugovor za farbanje aviona za većeg inostranog klijenta, saznaje "Tango Six" iz izvora bliskih kompaniji. Očekivana vrednost posla može dostići 2 mil EUR.

Minimalan broj letelica tipa "boeing 737CL/NG" i "airbus A320" na godišnjem nivou pod ovim ugovorom biće 20 uz mogućnost povećanja. Klijent, kojeg niko ne želi da identifikuje zbog striktnih odredbi o poverljivosti u ugovoru, u ovom trenutku ima 40 aviona kojima je potrebno farbanje.

Ukoliko bi "Jat Tehnika" ofarbala svih 40 vrednost ukupnog posla dostigla bi 2 mil EUR. Ugovor važi na 2 godine od potpisivanja uz opciju produžetka od još godinu dana.

Stratešku orijentaciju "Jat Tehnike" ka veoma profitabilnoj delatnosti farbanja aviona potvrdio je ranije Miroslav Musulin, direktor kompanije. On je tada rekao da je pored postavljanja zavesa za farbanje aviona u velikom hangaru planirana i izgradnja novog namenskog hangara koji će se koristiti isključivo za farbanje letelica.

Dok se čeka na epilog višemesečne aktivnosti oko moguće privatizacije "Jat Tehnike" od strane kompanije "SR Technics" pod rukovodstvom "Mubadale" i "Etihada", srpski MRO je pre nekog vremena objavio da je u periodu od 2011. godine do danas kompletirao radove na svim nivoima održavanja iz svog portfolia na ukupno 400 aviona. U aprilu će nakon završenih radova hangare napustiti 12 letelica što je i mesečni rekord kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.