Izvor: Tanjug | Sreda, 27.04.2016.| 10:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemački "IGB Automotive Comp" zaposliće još 500 radnika u Inđiji - Počela izgradnja novog pogona vrednog 4,5 mil EUR

Kompanija "IGB Automotive Comp"započela je gradnju novog proizvodnog pogona u Inđiji. Reč je o investiciji vrednoj 4,5 mil EUR, čijom će realizacijom biti zaposleno više od 500 novih radnika u narednih pet godina, uvedeni novi proizvodi i primenjena nova tehnologija.

Pogon će biti sagrađen do kraja septembra ove godine, pored postojeće fabrike.

Direktor "IGB Automotive" u Inđiji Dalibor Berić objasnio je da je današnje polaganje kamena temeljac samo prva faza izgradnje pogona, a novom investicijom kompanija u Srbiji postaje najjača u celom regionu, a isto tako i celom svetu što se tiče proizvodnje grejača za sedišta u grupaciji.

U novom pogonu, kako je najavio biće, za razliku od do sada, upošljavana ne samo srednja stručna spremna, već i radnici sa višim obrazovanjem, što je novi razvojni pravac kompanije.

Folker Prešer iz grupacije "I.G. Bauerhin GmbH" istakao je da kompanija u veoma kratkom roku želi da zaposli dodatnih 500 ljudi, čime bi broj radnika u Inđiji porastao na 2.000. On je ukazao da će uz pomoć najmodernijih mašina biti rađeni grejači za sedišta, volane, senzore i elektronske kontrolne jedinice.

- Investicija u Srbiji je za nas je uspešna priča koja je prevazišla naša očekivanja - naglasio je Prešer. On je ukazao da u Inđiji kompanija ima angažovan tim menadžera i dobro obučene radnike, koji garantuju uspeh IGB od kojeg grupacija očekuje i dalje pozitivan razvoj.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao polaganju kamena temeljca za novu fabriku, rekao je da je zadovoljan što je nemačka kompanija odlučila da u Srbiji širi proizvodnju, u zemlji koja je "stabilna i ima dobre radnike". On je podsetio da je Vlada Srbije davala subvencije za nemačku investiciju, što se pokazalo kao dobra odluka.

Vučić je rekao da je Srbija na dobrom putu ekonomskog rasta i da će uskoro medjunarodne finansijske institucije korigovati naviše prognozu rasta BDP-a.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman je rekao da je Srbija postala poznata po proizvodji automobila i delova za njih, ali da pruža dobre uslove i za druge proizvodne sektore. - Nemačke kompanije su u Srbiji investirale 1,8 mlrd EUR i zapošljavaju oko 30.000 radnika - rekao je Ditman.

Završetak radova na novom pogonu se očekuje krajem septembra, a realizacijom ovog projekta, kako ističu u kompaniji, "IGB Automotive Comp" obezbediće dodatnih 7.000 m2 prostora.

Kompaniju "IGB Automotive Comp" osnovala je 2007. kompanija "I.G. Bauerhin GmbH" iz Nemačke, a bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Osnivanjem kompanije zaposleno je 133 radnika i proizvedeno svega 100.000 grejača za sedišta, već 2008. godine, kada počinje i svetska ekonomska kriza, kompanija u Inđiji proizvodi 1,5 miliona grejača za automobilska sedišta i zapošljava još 48 radnika.

Ta kompanija poseduje sveobuhvatnu tehnologiju grejača za automobilska sedišta i senzora za zauzeće sedišta, te kao lider u oblasti pomenute proizvodnje omogućava svojim kupcima visok kvalitet proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije ISO/TS 16949, ali i prema stanadarima ISO 140001 i OHSAS 18001.

U okviru grupacije proizvodne jedinice nalaze se u Nemačkoj, Češkoj, Kanadi, Meksiku, Kini i Srbiji.

Na teritoriji Srbije, ta kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u "Bauerhin" grupi.

Ona je jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji i istovremeno odlična primer uspešnog i produktivnog poslovanja, ne samo na lokalnom, već i na regionalnom nivou. Zapošljava više od 1.500 radnika i proizvodi više od 16 miliona proizvoda godišnje.

Nalazi se na listi kompanija sa najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90% čine žene i predstavlja snažan oslonac daljem razvoju lokalne zajednice.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.