NavMenu

Aplikacija srpskih softverskih inženjera nagrađena u Švajcarskoj - "MyMedela" prati dojenje i bebin rast

Izvor: eKapija Utorak, 26.04.2016. 11:35
Komentari
Podeli
Nikola PetrovićNikola Petrović
Sveobuhvatna zdravstvena aplikacija koju je razvio međunarodni tim softverskih stručnjaka, uključujući i dva inženjera iz Srbije - Dejana Mitrovića i Nikolu Petrovića, proglašena je za najuspešnije primenjenu digitalnu transformaciju u 2015. godini. Priznanje je dodeljeno u švajcarskom gradu Cirihu.

U pitanju je aplikacija koja omogućava precizno praćenje dojenja kod porodilja i dalji pregled bebinog rasta i razvoja pod nazivom "MyMedela", u čijem razvoju su beogradski inženjeri radili zajedno sa kolegama iz Nemačke i Švajcarske kao deo objedinjenog međunarodnog tima švajcarske softverske kompanije "Namics".

- Dejan i ja smo radili na razvoju aplikacije od samog početka i vrlo nam je drago što se možemo pohvaliti da smo radili na tehnički veoma zahtevnom i izuzetno kompleksnom delu projekta. Princip umrežavanja znanja i ekspertize inženjera iz različitih zemalja još jednom je pokazao da takav metod daje najbolje rezultate i ponosni smo što smo odigrali značajnu ulogu u ovako velikom projektu - ističe Nikola Petrović, softverski inženjer iz Beograda.

Dejan MitrovićDejan Mitrović
- U pitanju je veoma pregledna i funkcionalna aplikacija koju smo razvijali sa ciljem da bude što jednostavnija za upotrebu, koju će mame moći da koriste u realnom vremenu tokom celokupnog procesa dojenja bebe. Aplikacija je do sada imala više od 100.000 preuzimanja i drago nam je da je upravo tu funkcionalnost i primenjivost stručni žiri prepoznao i nagradio - objašnjava Dejan Mitrović, softverski inženjer i drugi član "Namics"-ovog međunarodnog tima koji dolazi iz Srbije.

Nagrada pod nazivom "Swiss Digital Transformation Award" dodeljuje se, drugu godinu zaredom, kreatorima najuspešnije primenjene digitalne transformacije koja unapređuje način poslovanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.