Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.04.2016.| 09:18

Veća podrška privrednicima i unapređenje standarda kvaliteta - PKS i sertifikaciona kuća SGS potpisali Sporazum o saradnji

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije i sertifikaciona kuća SGS zajedno će raditi na unapređenju kontakata sa poslovnom zajednicom i udruženjima, na edukaciji privrednika i širenju svesti među o značaju standarda kvaliteta za svakodnevno poslovanje, kao i na podizanju unapređenju sistema upravljanja kvalitetom u okviru jedinstvenog komorskog sistema Srbije, saopšteno je na sajtu PKS-a.

Miroslav Miletić, potpredsednik Privredne komore Srbije i Marinko Ukropina, generalni direktor SGS potpisali su Sporazum o saradnji kojim su ozvaničene zajedničke aktivnosti nacionalne poslovne asocijacije i sertifikacione kuće na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom.

Posebno je istaknuto predlaganje inicijativa i mera za unapređenje sistema u okviru postojeće privredne infrastrukture i učešće u domaćim i međunarodnim razvojnim projektima. Kao jedna od mogućih aktivnosti jeste i sistemska borba protiv korupcije i sive ekonomije, što će dodatno učvrstiti odnose između PKS i SGS, čije je strateško opredeljenje transparentno i etičko poslovanje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.