Izvor: Danas | Četvrtak, 21.04.2016.| 09:00

"Lazard" izabran za savetnika u privatizaciji "Aerodroma Nikola Tesla" - Cena usluge 4,5 mil EUR

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Kompanija "Lazard" izabrana je za savetnika u privatizaciji "Aerodroma Nikola Tesla", potvrđeno je "Danasu" u kabinetu ministarke građevinarstva i saobraćaja Zorane Mihajlović.

U Ministarstvu navode da je od šest zainteresovanih ponuđača koliko ih je dostavilo ponude, kao najpovoljnija, izabrana ponuda "Lazard Freres SAS" iz Francuske. Ova kompanija je ponudila cenu od 1,27 mil EUR za naknadu za izvršenje usluge savetovanja i 3,22 mil EUR na ime naknade za uspešno izvršenje posla, kažu u Ministarstvu i dodaju da u roku za podnošenje zahteva za zaštitu prava ponuđača, nije dostavljen nijedan zahtev za zaštitu prava.

- Početkom sledeće nedelje biće potpisan ugovor sa ponuđačem "Lazard Freres SAS", nakon čega će biti održan inicijalni sastanak između predstavnika Vlade, "Aerodroma Nikola Tesla", i izabranog savetnika u cilju upoznavanja timova i pripreme za realizaciju projektnog plana - kažu u Ministarstvu saobraćaja.

Podsetimo, početkom ove godine premijer Aleksandar Vučić je rekao kako očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija "Aerodroma Nikola Tesla", kao i da se "radi na izboru privatizacionog savetnika".

Vlada je prošle nedelje suzila izbor i odabrala KPMG i "Lazard", u Srbiji već poznat kao savetnik u slučaju privatizacije "Telekoma" koja se na kraju nije ni desila. Prema saznanjima "Danasa", u igri za savetnike bili su i "Credit Suisse", "Rotschild" i ruska VTB banka.

Vučić je još u januaru rekao da su velike šanse da se dobije dobra cena za koncesiju beogradskog "Aerodroma". Prema njegovim rečima, ranije su bile procene da bi moglo da se za koncesiju aerodroma dobije 100 mil EUR, a da bi sada bilo moguće da se dostigne cena i od 500 mil EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.