Izvor: eKapija | Sreda, 05.12.2007.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Razmena internacionalnih iskustava na konferenciji "PR Week - Belgrade 2007"

(Foto: b)

U Medija Centru je u petak (30. novembar 2007. godine) završena međunarodna konferencija iz oblasti komunikacija "PR Week - Belgrade 2007", koja je poslala poruku optimizma i okupila one koji uspešniju budućnost vide u promenama i poboljšanju komunikacija, saopštila ja konsultantska kuća "Attache", organizator konferencije.

U okviru konferencije, 13 stručnjaka najvišeg svetskog nivoa imalo je priliku da govori pred beogradskom publikom. Konferenciji je prisustvovalo blizu 150 učesnika, a pored stručnjaka iz oblasti komunikacija, najveći deo činili su i predstavnici menadžmenta kompanija i rukovodioci u sektorima ljudskih resursa.

Ponedeljak, 26. novembar bio je posvećen studentima i studentskim aktivnostima, kada je održano finale nagradnog konkursa za najbolji studentski rad na temu "Interne komunikacije u kriznoj situaciji". Žiri je doneo odluku da prvu nagradu, prisustvo na jednoj konferenciji iz oblasti odnosa s javnošču u regionu jugoistočne Evrope sledeće godine, osvoji tim Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Prvoplasirani tim činili su studenti: Veljko Mijušković, Ana Maksimović, Jelena Mitić i Miodrag Dimić, a specijalnu nagradu žirija za najubedljiviji javni nastup dobila je studentkinja Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu Vesna Ćeranić.

Konferencijski deo programa započeo je u utorak, 27. novembra, predavanjem Andreja Vizjaka, potpredsednika konsultantske kuće A.T. Kearny i člana Centralnog evropskog leadership tima. Kao koautor na više jezika prevedenog bestselera "Rast u nišama", održao je predavanje upravo na ovu temu.

Istog dana, ugledni ekspert za razvoj menadžerskih performansi Janez Hudovernik održao je predavanje "Snaga punog angažovanja". Osnivač Management Performance Academy i član elitnog Udruženja evropskih stručnjaka na području marketinga i prodaje – "Klub 55", Janez Hudovernik je i koautor knjiga "Uspešno vođenje preduzeća" i "Savremeni marketing".

Posebno interesovanje auditorijuma izazvala su čak dva izlaganja Tima Kalena, senior člana Univerziteta Oksford i direktora Oksfordske škole pregovaranja. Prvo predavanje je održao u sredu, 28. novembra na temu "Etika komunikacija", a drugo, "Uticaj interne kulture na reputaciju preduzeća", već sutradan. Ovaj briljantni stručnjak, koji je ujedno i direktor kompanije TCA Associates koja savetuje vlade, internacionalne kompanije kao i privatni sektor, ostavio je upečatljiv utisak na učesnike konferencije i dokazao svoju visoku reputaciju po kojoj je u svetu poznat još iz vremena kada je bio glavni portparol Svetske banke i direktor sektora informisanja i javnih poslova.

Poslednjeg dana konferencije, o najzahtevnijem i najbolnijem iskustvu u našem poslu - o kriznim komunikacijama - govorio je Dragan Savić, predsednik organizacionog odbora konferencije i osnivač konsultantske kuće "Attache". On se osvrnuo na poseban segment kriznog komuniciranja: ne na borbu protiv krize, već na posebne situacije kada je kriza jedini način da se pokrene organizacija. Krizu pokrećemo s razlogom, mišlju i idejom, na koji način će ona uticati na sadašnju situaciju.

Predavači, učesnici i organizatori konferencije obeležili su njen završetak zajedničkom fotografijom i uverenjem da će sledeće godine konferencija PR Week okupiti još više stručnjaka i učesnika i da će imati još širi spektar tema.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.