Izvor: eKapija | Utorak, 19.04.2016.| 14:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Miroljub Aleksić "Najevropljanin 2015" u oblasti privrednog razvoja

Predsedniku i vlasniku "ALCO Grupe", Miroljubu Aleksiću, na svečanosti u Skupštini Grada Beograda, u ponedeljak, 18. aprila 2016. godine, uručeno je priznanje "Najevropljanin 2015" za doprinos u oblasti privrednog razvoja.

U obrazloženju se navodi da je "ALCO Grupa", u poslednje tri godine investirala u sopstveni razvoj više od 70 mil EUR. Grupa je duže od 20 godina u vrhu srpskih najuspešnijih kompanija i zapošljava više od 2.500 radnika. Među 30 najvećih brendova u Srbiji, čak četiri pripadaju firmama iz "ALCO Grupe".

Priznanje "Najevropljanin" Miroljubu Aleksiću uručio je prošlogodišnji dobitnik, akademik prof. Nenad Vunjak, dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici, koji je podsetio da je Aleksić samo u 2015. godini investirao više od 26 mil EUR u proširenje proizvodnih i hotelskih kapaciteta, od čega u "Pionir" 4 mil EUR, u "Alfa-plam" 12 mil EUR, i u "A Hotele" 10 mil EUR. Zaposlio je i na stotine novih radnika u prošloj godini, bez ikakvih beneficija od strane države.

U svom obraćanju, Aleksić je istakao da je većinu firmi kupovao u stečaju i od njih gradio uspešne firme, uvodeći najviše standarde poslovanja u proizvodnji, hotelskoj i konditorskoj industriji, kakve primenjuje većina zapadnoevropskih zemalja.

Miroljubu Aleksiću pre mesec dana u Matici Srpskoj je dodeljena i nagrada "Kapetan Miša Anastasijević" za najboljeg privrednika Srbije, a nosilac je i velikog broja drugih značajnih priznanja kao što su: "Najbolji preduzetnik Balkana 2014", "Brand Leader Award 2014", "Vitez srpske privrede", "Beogradski pobednik", "Poslovni čovek godine", "Ambasador dobre usluge", i mnoga druga.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.