Izvor: eKapija | Utorak, 19.04.2016.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nemci traže dobavljače iz Srbije - Produžen rok za prijave domaćim privrednicima do 28.aprila

(Foto: Tatiana53/shutterstock.com)
Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK) objavila je poziv srpskim privrednicima da se priključe projektu "Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana" i na taj način prošire svoje poslovanje na nemačko tržište. Produženi finalni rok za dostavljanje prijava za sve zainteresovane kompanije iz Srbije je 28. april 2016.

Potvrđeno je učešće 55 nemačkih kompanija koje su zainteresovane za saradnju sa dobavljačima sa teritorije Zapadnog Balkana.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja koji će se održati 9. juna 2016. u Dortmundu, u formatu B2B sastanaka, odabrane kompanije iz Srbije i ostalih država Zapadnog Balkana sastanu sa nemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ovog regiona. Fokus je na sledećim delatnostima: mašinogradnja, metaloprerađivačka industrija, proizvodnja komponenata za autoindustriju i elektroindustrija.

Delegacija nemačke privrede organizuje ovaj projekat u saradnji sa nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.), uz podršku projekta razvoja privatnog sektora u Srbiji ACCESS, nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.