NavMenu

Beograd konačno na mapi svetskog lanca hotela - "Hilton" otvara vrata 2018. godine, investicija od oko 70 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 18.04.2016. 15:13
Komentari
Podeli

Budući izgled hotela "Hilton"Budući izgled hotela "Hilton"
Nakon skoro tri decenije, Beograd je na dobrom putu da dobije još jedan hotel kategorisan sa pet zvezdica. Kompanija "Hilton Worldwide" objavila je juče svoj plan o dolasku na tržište Srbije koji je započet potpisivanjem poslovnog sporazuma sa kompanijom "Belaga Menadžment d.o.o.". Tako, pomenuti sporazum otvara put za izgradnju prestižnog hotela "Hilton Belgrade", što je potvrđeno prilikom jučerašnje ceremonije polaganja kamena temeljca koja je održana 17. aprila, na lokaciji budućeg hotela, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina.

Beogradski "Hilton" prostiraće se na ukupno 32.418 m2, imaće 250 soba i apartmana, osam spratova, a na krovu hotela planiran je restoran sa otvorenom terasom. Izgradnja luksuznog kompleksa, na kojoj će biti angažovane domaće građevinske kompanije, trebalo bi da bude završena 2018. godine.

- Povećanje našeg prisustva u gradovima jugoistočne Evrope izgradilo je veliki deo naše strategije rasta u regionu, budući da će se "Hilton Belgrade" pridružiti postojećim "Hilton Worldwide" hotelima, kao i hotelima koji su u izgradnji u više od 30 evropskih prestonica - rekao je Patrik Ficgibon, viši potpredsednik za razvoj kompanije "Hilton Worldwide" na tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

Postavljanje kamena temeljcaPostavljanje kamena temeljca

Ficgibon je dodao da će proširenje njihovog portfolija na grad Beograd "ponuditi gostima hotela 'Hilton' priliku da iskuse jedan od najintrigantnijih glavnih gradova na evropskom kontinentu, koji velikom brzinom postaje destinacija koju bi obavezno trebalo posetiti, bilo da je u pitanju odmor ili poslovno putovanje".

Kako je rečeno na polaganju kamena temeljca, u ovaj projekat biće uloženo 70 mil EUR, a investicija će obezbediti posao za 300 ljudi.

Novoizgrađeni osmospratni Hilton Belgrade nalaziće se u samom centru grada i time doprineti da Beograd postane popularna destinacija za odmor, sa direktnim vezama do mnogih evropskih i bliskoistočnih gradova, smatra investitor.

- Izgradnja hotela "Hilton Belgrade" predstavlja priznanje našim naporima koje smo uložili kako bismo privukli investicije u Beograd i Srbiju. Projekat izgradnje novog prestižnog hotela posle više decenija u Beogradu, ubrzaće razvoj turističke ponude glavnog grada, omogućiti nova zaposlenja i doprineti projektima vrednim 400 mil EUR čija izgradnja započinje ovog meseca u našoj prestonici - izjavio je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

Na ceremoniji je spomenut rastući turistički potencijal Beograda i Srbije. U prošloj godini broj turista je porastao za 11%, a u prva dva meseca ove godine bilo je 13% više turista nego u januaru i februaru prošle godine.

Srpski partneri

Siniša MaliSiniša Mali
Korporaciji "Hilton" u Srbiji je partner "Belaga Menadžment".

- Počastvovani smo što smo započeli partnerstvo sa kompanijom "Hilton" na ovom vrednom projektu čiji će rezultat biti izgradnja novog hotela sa pet zvezdica u Beogradu posle nekoliko decenija. Želeo bih da se zahvalim svima koji su omogućili početak ovog projekta, jer će značajno doprineti razvoju i modernizaciji naše prestonice. Ponosan sam onim što smo postigli do sada i radujem se što ćemo 2018. godine imati priliku da ugostimo naše prve goste - rekao je predstavnik kompanije "Belaga Menadžment", Dragan Lazarević.

Za sve one goste koji traže ekskluzivan smeštaj, "Hilton Belgrade" otvoriće svoja vrata sa vrhunskom ponudom luksuznih restorana, soba i kompletnim iskustvom sa pet zvezdica, napominju u ovoj korporaciji.

- "Hilton" je dugo bio predvodnik u pronalaženju novih destinacija širom sveta kako bi svaki deo planete bio bogatiji za dobro poznato gostoprimstvo" - rekao je Andreas Lakner, regionalni šef za razvoj brenda kompanije "Hilton Worldwide".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Firma Toplica Green Energy planira gradnju solarne elektrane kod Kuršumlije

Opština Kuršumlija objavila je javni poziv za prezentaciju urbanističkog projekta za potrebe urbanističko-arhitektonske razrade lokacije solarne elektrane Vrševac 1. Investitor je kompanija Toplica Green Energy doo iz Kuršumlije. Ukupna površina parcele koja je obuhvaćena projektom iznosi 13.649,22 m², koja je, kako se navodi, poljoprivredno zemljište - pašnjak 5. klase, u privatnoj svojini investitora, na kome ne postoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.