Izvor: eKapija | Ponedeljak, 18.04.2016.| 11:23

Start Tel Aviv takmičenje za ženske startapove - Rok za prijave 9. maj

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Da bi podržali razvoj startapa i IT industrije u Srbiji, Ambasada Izraela uz podršku ITkonekta, najveće IT zajednice u Srbiji, organizuje "Start Tel Aviv" takmičenje, ove godine posebno za žene u IT-ju koje imaju pokrenut neki startap.

- Veliki potencijal i snaga leži u ženama u IT industriji, a malo se koristi. Mi smo želeli da podržimo dame koje su u IT-ju i imaju već pokrenut startup, tako što ćemo im pružiti priliku da osvoje učešće na svetskom festivalu inovacija u Tel Avivu – DLD Tel Aviv (dldtelaviv.com), u okviru takmičenja "Start Tel Aviv 2016". Ovo je jedinstvena prilika da sretnu uspešne izraelske preduzetnike, profesionalce i investitore, te im predstave svoj projekat i podele iskustva i upoznaju se sa start up scenom Tel Aviva - kaže Itay Milner, zamenik ambasadora Izraela u Srbiji.

Sve zainteresovane dame mogu prijaviti svoj startap na sledećem linku do 9. maja. Da bi konkurisale, dame moraju da budu starosti od 25 do 40 godina, da imaju IT startap u oblasti web ili mobilnih tehnologija sa sedištem u Republici Srbiji, kao i da je startap u početnoj fazi.

Finalisti će biti pozvani da se uživo predstave na Start Tel Aviv takmičenju u okviru ITkonekt događaja 20. maja, gde će biti i proglašen pobednik. ITkonekt je jedinstveni IT događaj koji se ove godine održava 20. i 21. maja u hotelu "Jugoslavija". U okviru ovog događaja, istovremeno se održava IT sajam zapošljavanja, IT konferencija i Gejming deo. Ulaz je besplatan, a prijave su na profile.it-konekt.com.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.