Izvor: Tanjug | Nedelja, 17.04.2016.| 16:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za uređenje pešačkih staza na Kalemegdanu 17,8 miliona dinara - Do kraja godine izgradnja mosta od tvrđave do Savskog pristaništa

(Foto: Aleksandar Parezanović)
Na Kalemegdanu su u toku radovi na uređenju pešačkih staza koji, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, koštaju 17, 8 miliona dinara. Radovi su počeli 11. aprila i trajće 45 dana, rekao je on i pojasnio da radovi podrazumevaju uređenje pešačkih staza od paviljona "Cvijeta Zuzorić" do Zoološkog vrta.

Istakavši da je veoma važno da se te pešačke staze urede, Vesić je precizirao da će biri sređeno oko 7.500 m2 pešačkih staza. On je dodao da je planirano da se do kraja ove godine izgradi pešački most koji će povezivati Kalemegdan i Savsko pristanište.

Osim toga, naglasio je Vesić, plan je da se u saradnji sa Vladom Srbije uradi žičara od Ušća prema Kalemegdanu.

- To je žičara koja može da bude turistička atrakcija koja bitno može da poveća broj turista i posetilaca Kalemegdana - rekao je gradski menadžer.

Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević je rekao da Kalemegdan godišnje poseti više od dva miliona ljudi.

- U narednom periodu nas očekuje još niz projekata kao što je uređenje malog stepeništa kod Francuske ambasade, zatim velikog stepeništa kod Aleje heroja, kao i Sahat kapije na Gornjem gradu Beogradske tvrđave - istakao je Andrijašević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.