NavMenu

"Delhaize Srbija" i UniCredit Bank Srbija nove članice Foruma za odgovorno poslovanje

Izvor: eKapija Nedelja, 17.04.2016. 10:36
Komentari
Podeli
Kompanije "Delhaize Serbia" i UniCredit Bank Srbija su nove članice Foruma za odgovorno poslovanje. Obe kompanije imaju dugogodišnje prakse društveno odgovornog poslovanja, a učlanjenjem u Forum priključuju se mreži društveno odgovornih kompanija koje zajedničkim delovanjem stvaraju pozitivan uticaj na zajednicu.


Kompanija "Delhaize Serbia" deo je belgijskog internacionalnog maloprodajnog lanca "Delhaize Group" koji ima svoja predstavništva u sedam zemalja na tri kontinenta. "Delhaize Group" je integrisala društveno odgovorno poslovanje u svoju strategiju održivog razvoja, neguje principe prepoznavanja i vrednovanja različitosti i inkluzije, podstiče dobrobit zaposlenih i njihov profesionalni razvoj, razvija odgovorne prakse na tržištu i u domenu zaštite životne sredine i pomaže zajednicu.

UniCredit Bank Srbija je članica UniCredita, jedne od vodećih finansijskih grupacija u Evropi i najveće međunarodne bankarske mreže u regionu Centralne i istočne Evrope (CIE), koja posluje u 16 zemalja. Kompanija je posvećena razvoju lokalnih zajednica u kojima posluje i stvaranju izvrsnog radnog okruženja za svoje zaposlene. U Srbiji, kao produžena ruka UniCredit fondacije, UniCredit Banka je angažovana na sprovođenju ključnih projekata za razvoj lokalne zajednice, socijalne ekonomije, sa posebnim fokusom na projekte usmerene ka razvoju socijalnog preduzetništa.

Forum za odgovorno poslovanje je mreža vodećih kompanija koje doprinose razvoju zajednice, podstičući razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavljanje trajnih i stabilnih društveno odgovornih praksi u poslovnom sektoru. Forum predstavlja platformu koja povezuje lidere iz poslovnog sveta s predstavnicima drugih delova društva, podstičući time međusektorski dijalog, saradnju i razmenu dobrih iskustava. Forum razvija praktična i održiva rešenja na sva četiri polja koja čine stubove društveno odgovornog poslovanja: lokalna zajednica, životna sredina, radno okruženje i tržište.

Članice Foruma za odgovorno poslovanje su: "Atlantic Grupa", "Bambi", Banca Intesa, "British American Tobacco", B92, "Coca-Cola Hellenic", "CRH Srbija", "Delhaize Serbia", "Deloitte", "Delta Holding", "Direct Media", "Državna lutrija Srbije", EY, Erste Banka, Eurobank Srbija, GSK, KPMG, "Mercator-S", "Nestle", NIN, "Phillip Morris International", "Represent Communications", Societe Generale Srbija, "Telekom Srbija", "Telenor", "Titan Cementara Kosjerić", UniCredit Bank, "Victoria Group", "Vip mobile", Vojvođanska banka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.