Izvor: eKapija | Petak, 15.04.2016.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pedeseto izvođenje predstave "Rođendan gospodina Nušića" u "Zvezdara teatru"

Iz predstave "Rođendan gospodina Nušića"
Predstava Rođendan gospodina Nušića, pisca Dušana Kovačevića, u režiji Nebojše Bradića, 16.4. će imati svoje pedeseto izvođenje.

U predstavi igraju: Branislav Lečić, Dragan Petrović Pele, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Ivan ZTarić, Sanda Balaban.

Orkestar za sve prilike čine: Milena Živadinović/Marija Lazić, Sanja Marković, Mia Kovačević. Scenograf je Milenko Jeremić, kostimograf Marina Vukasović Medenica, izbor muzike i aranžmani Vladimir Marković, koreograf je Vera Obradović.

Predstava "Rođendan gospodina Nušića" govori o proslavi šezdesetog rođendana jednog od naših najznačajnijih pisaca. Gledajući predstavu publika će otkriti značajne činjenice iz Nušićevog života i perioda u kojem je pisac živeo i stvarao pronalazeći analogiju sa današnjim vremenom.

Izvođenje muzike na sceni daje autentičnost i dinamiku predstavi, a predstava je obeležila jubilej – 150 godina od rođenja velikog pisca.

- Branislav Nušić se rodio pre više od sto pedeset godina i kao neki ljudi u njegovim komedijama, vaskrsava svake godine sve aktuelniji i življi nego u vreme kada se pričalo da je stvarno živ - rekao je povodom jubileja pisac Dušan Kovačević.

Predstava je osvojila nagradu "Ćuran" za najbolje glumačko ostvarenje Draganu Petroviću Peletu na 44. festivalu Dani komedije u Jagodini 2015, a nagrada za kostimografiju Marini Vukasović Medenici dodeljena je takođe u Jagodini 2015.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.