Izvor: NIN | Petak, 15.04.2016.| 13:49
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Energoprojekt holding" u 2015. ostvario dobit od 9,8 mil EUR

(Foto: IEF d.o.o.)
Najveći domaći građevinar, "Energoprojekt holding", ostvario je prošle godine ukupan prihod od 311 mil EUR, EBITDA u visini od 22 mil EUR i konsolidovanu poslovnu dobit od 9,8 mil EUR, kaže generalni direktor kompanije Vladimir Milovanović.

- Nešto više od jedne trećine prihoda je ostvareno realizacijom projekata u zemlji, dok je preostali deo prihoda ostvaren na projektima u inostranstvu. Kada ovome dodamo i podatak da na isteku prvog kvartala ove godine vrednost preostalih ugovorenih radova koje "Energoprojekt" realizuje iznosi oko 525 mil EUR, mislim da akcionari, zaposleni i menadžment mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima - rekao je Milovanović.

On je dodao da je planom poslovanja za ovu godinu predviđen prihod na nivou prošle godine, ali da su "velike šanse da on bude još bolji".

Milovanović je napomenuo da se ove godine u Srbiji realizuje nekoliko veoma važnih poslova kao što su izgradnja dalekovoda od Pančeva do rumunske granice, izgradnja stambenih kula u projektu "Beograd na vodi", izgradnja deonice auto-puta Lajkovac-Ljig, dok je kompanija više nego aktivna na brojnim svetskim tržištima, kojima su protekle godine dodati Ruanda i Belorusija.

Od početka godine akcije Energoprojekta beleže pad vrednosti od 2,4%, a po poslednjoj ceni od 1.012 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 11,1 milijardu dinara (oko 90 mil EUR).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.