Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.04.2016.| 17:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poslovne ideje i finansijska podrška za pokretanje biznisa - Sajam preduzetništva 19. aprila u Leskovcu

Šesti Sajam preduzetništva, koji se organizuje u okviru projekta "Šansa za novi početak" biće održan u utorak, 19. aprila, od 12 do 16 časova u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu.

Na sajmu će biti predstavljeno oko 200 preduzetničkih ideja za pokretanje biznisa, a svoje programe podrške preduzetništvu, finansijske i edukativne, izložiće deset lokalnih partnera. Pored toga, posetioci će imati priliku da besplatno dobiju korisne štampane materijale, razmene iskustva ili posete predavanja o izazovima preduzetništva, o tome kako smanjiti rizik ili dobiti pristup fondovima.

Takođe, na sajmu će učestvovati i predstavnici Ministarstva privrede, koji će građanima Leskovca predstaviti "Godinu preduzetništva" odnosno, program aktivnosti vlade za podsticanje preduzetničkog duha u Srbiji. Građani će saznati na koji način mogu da dođu do sredstava koje je vlada izdvojila ove godine za podršku malim privrednicima. Radi se o 16 milijardi dinara, od čega je 4,4 milijarde predviđeno za bespovratne kredite.

Sajam se organizuje uz podršku gradske uprave Leskovca, Regionalne privredne komore Leskovac i lokalnih partnera koje se bave podsticanjem preduzetništva.

Cilj projekta "Šansa za novi početak" je da podigne razvoj preduzetničke svesti kod mladih, ali i da pokrene i podrži sve radnike preduzeća u restrukturiranju, koji žele da pokrenu sopstveni biznis, sami, sa članovima svojih porodica, ili udruženi i da im projekat u tome pomogne idejama, informacijama, predlozima, preporukama i podrškom. Do sada je održano pet sajmova preduzetništva, i to u Nišu, Kruševcu, Subotici, Kragujevcu i Somboru, a do kraja maja biće održani sajmovi i u Užicu i Beogradu.

Projekat je dobio podršku Ministarstva privrede, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Privredne komore Srbije kao i regionalnih privrednih komora, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i brojnih drugih lokalnih partnera koji se bave razvojem preduzetništva.

Ulaz na sajam je besplatan. Više informacija o projektu nalazi se na sajtu www.novipocetak.rs.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.