NavMenu

Sigurnost za stabilan rast - Kreditni izveštaji bonitetne kuće "Coface" smanjuju rizik poslovanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.04.2016. 13:46
Komentari
Podeli
Kako vas vide vaši partneri? Da li vas interesuje vaša kreditna ocena? Da li znate koliki je vaš kreditni limit? To su samo neka od pitanja koja rešavate kreditnim izveštajima bonitetne kuće "Coface". Ista pitanja mogla bi da budu postavljena i vašim sadašnjim, ali i budućim poslovnim partnerima. Cilj opravdava sredstvo - smanjenje rizika vašeg poslovanja na minimum.

A ko je danas u Srbiji na tržištu, koje se bori da povrati poverenje stranih investitora, nosilac održivog razvoja? Potpredsednica Vlade Kori Udovički smatra da ta imena treba tražiti i među dobitnicima nagrade "Aurea 2016". Kako je rekla, kompanije koje su ušle u najuži izbor pokazale su da to već jesu. I to svaka u svojoj sferi poslovanja. Koncept rada koji primenjuju, osim što predstavlja pouzdan primer poslovanja za održiv i profitabilan biznis i prosperitet, podrazumeva i rast i razvoj Srbije kao zemlje kojoj je privlačenje investicija jedan od prioriteta.

Značaj unapređenja poslovnog ambijenta, a samim tim i sigurnijeg poslovanja, jeste nešto na čemu svakodnevno rade i stručnjaci "Coface Srbija". Kao društveno odgovorna kompanija, "Coface" pomaže i savetuje u svim fazama razvoja. Važan element jeste i iskustvo na području osiguranja potraživanja, gde kompanija upravlja rizicima i obezbeđuje zaštitu od šteta nastalih lošim dugovanjima. Kompanija koja u Srbiji posluje od 2007. godine, radi u 99 zemalja i ima najveću mrežu lokalnih timova u svetu.

U portfoliju usluga možete naći i analizu finansijskih izveštaja, kao i naplatu i osiguranje potraživanja, koji su važan element prilikom odlučivanja gde, kako i sa kim poslovati. Partneri iz inostranstva, a pre svega srpske kompanije, zahvaljujući radu "Coface"-a mogu sigurnije i efikasnije da posluju.

U sprovedenim analizama današnjeg tržišta može se primetiti uvećana stavka nenaplaćenih potraživanja koja imaju srpske kompanije. Taj parametar, ukoliko nije adekvatno servisiran, može da dovede do slabije likvidnosti vaše kompanije i do lošije kreditne sposobnosti. Konkretno, može doći do stvaranja rizičnije slike iz ugla vaših dobavljača, ali i klijenata.


Kroz "Coface" kreditne izveštaje dobijaju se informacije kao što su ocena kreditne sposobnosti kompanije, procena maksimalnog kreditnog limita i potvrda redovnosti plaćanja. Kreditni rejting omogućava procenu rizika saradnje. Skala vrednosti od deset nivoa klasifikuje finansijske osnove u rasponu od veoma slabih do veoma jakih. Ocena odražava prošlost i predviđa budućnost, a zasniva se na svim informacijama i podacima u bazi podataka i sumira ukupno mišljenje o predmetu po zahtevu klijenta. Praćenjem kreditne sposobnosti kompanije klijent trenutno dobija upozorenje o promenama statusa i na taj način se omogućava prepoznavanje rizika, odnosno povoljnih prilika u ranoj fazi.

"Coface" monitoring kompanije podrazumeva praćenje kompanije 24/7 godinu dana na više nivoa. Tu je, takođe, i monitoring vlasničke strukture.

Tim profesionalaca "Coface Srbija" je uvek na raspolaganju za sva pitanja i pronalaženje najboljih rešenja za dobro i pouzdano poslovanje i siguran rast kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.