NavMenu

Sutra polaganje kamena temeljca za Kulu Beograd - Najveća zgrada u okruženju biće gotova do aprila 2019.

Izvor: Blic Četvrtak, 14.04.2016. 15:45
Komentari
Podeli
Kamen temeljac za objekat Kule Beograd u okviru projekta "Beograd na vodi" biće postavljen u petak, 15. aprila, na Savskoj promenadi, a kula bi trebalo da bude izgrađena za tri godine.

– Iako je bilo najavljeno da će biti visoka 220 metara, tim dizajnera iz Čikaga koji je zadužen za nju ocenio je da bi se lepše uklopila u perspektivu grada ukoliko bi bila niža. I pored toga, ona će biti najviša zgrada u ovom delu Evrope i imaće 50.000 kvadrata. U izgradnju ćemo uključiti domaće firme kao podizvođače, kako bismo stekli neophodna iskustva u gradnji velikih zdanja – rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On navodi i da je "tokom letnjih meseci u planu da počnu radovi za hotel "W", koji će imati 5+ zvezdica i to će biti prvi sledeći objekat koji će se graditi nakon postavljanja kamena temeljca za Kulu Beograd".

Pre 14 dana počela je izgradnja nove obaloutvrde na Savskoj promenadi dužine 488 metara. Teren je detaljno ispitan i na njemu nema zaostalih bombi iz Drugog svetskog rata. - Do sredine maja biće završen i ovaj deo šetališta - rekao je Mali.

U planu je da u julu počne iskopavanje terena i za tržni centar, koji će se protezati do mosta "Gazela".

– Radovi na dve stambene zgrade su u toku, za Kulu Beograd počinju u petak, a u toku 2016. krenuće i hotel "W", još dva objekta i tržni centar, što je ukupno oko 300.000 kvadrata. Ovo će uskoro biti najlepši deo Beograda – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, u oktobru je planirano izmeštanje Lastine stanice u Blok 42, a u drugoj polovini 2017. godine početak izgradnje nove autobuske stanice, čime se stvaraju uslovi da se izmesti BAS.

– Savski most će biti proširen u pešačko-saobraćajni, do kraja 2017. biće završeni urbanistički uslovi i projekat za gondolu od Kalemegdana do TC "Ušće", a naredne godine nas očekuje i rekonstrukcija Brankovog mosta – kaže gradonačelnik.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.