Izvor: Novosti | Sreda, 13.04.2016.| 18:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sve izvesnija gradnja akva parka na "Loznom kalemu" u Nišu - Budući investitor poslao gradu pismo o namerama

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izjavio je u sredu da će naredne nedelje predstaviti investitora koji je zainteresovan da izgradi akva park na ulazu u Nišku Banju, na lokaciji "Lozni kalem".

Perišić je na konferenciji za novinare kazao da je još rano da saopšti ime investitora, ali da je "reč o kompaniji koja na tim prostorima privodi kraju veliki akva park".

On je dodao da je investitor poslao gradu pismo o namerama i predlog memoranduma o razumevanju.

- Stručne službe grada razmatraju predlog memoranduma. Investitor je zainteresovan za gradnju otvorenog i zatvorenog dela akva parka - kazao je Perišić.

Kako je naveo, na lokaciji "Lozni kalem" planskim dokumentima planirana je gradnja akva parka na površini od 6,5 hektara.

"Lozni kalem" obuhvata 15 hektara zemljišta pored desne strane puta ka Niškoj Banji, a ideja o izgradnji akva parka na ovoj lokaciji datira još iz 2003. godine.

Grad Niš prodavao je to zemljište investitorima zainteresovanim za gradnju akva parka dva puta, najpre 2005, a potom 2010. godine, ali oba puta su najave gradnje ostale samo "mrtvo slovo na papiru".

Podsetimo, za izgradnju akva parka na ovoj lokaciji bila zainteresovana italijansko-srpska firma "Italnis", sa kojom je 2013. godine raskinut ugovor o kupoprodaji zemljišta "Lozni kalem". Interesovanje su u tom peirodu iskazale i firme iz Slovačke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.