Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 11.04.2016.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nova šansa za srpske medicinare - NSZ objavio konkurs za slobodna radna mesta za zdravstvene radnike u Nemačkoj

(Foto: Rajko Karišić)
Nacionalna služba za zapošljavanje, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Centralom za rad i posredovanje sa strancima Nemačke savezne agencije za rad (ZAV), objavila je peti konkurs za zapošljavanje većeg broja srpskih medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj.

Posao je u bolnicama i domovima za stara lica, na mestu asistenta za zdravstvenu negu do priznavanja diplome u Nemačkoj, a nakon priznavanja diplome kandidati bi bili angažovani na poslovima kvalifikovanog zdravstvenog radnika.

Na oglas se mogu javiti nezaposleni i zaposleni kandidati, bez obzira da li su prijavljeni na evidenciju NSZ.

Uslovi za konkurisanje su: minimum završena srednja medicinska škola, obrazovni profil medicinska sestra/tehničar ili pedijatrijska sestra/tehničar, položen stručni ispit za medicinsku sestru/tehničara, odnosno pedijatrijsku sestru/tehničara, poznavanje nemačkog jezika na minimum A2 nivou i da kandidati nisu duže od tri godine van struke.

Obezbeđena je pomoć u jezičkoj i stručnoj pripremi, posredovanju pri zaključivanju radnog odnosa pod istim uslovima kao za osobe koje već rade u Nemačkoj, kao i u praćenju odlaska i pri integraciji u Nemačkoj.

Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa biće pozvani na razgovor sa predstavnicima odeljenja ZAV, na kojem se utvrđuju stručne, lične i jezičke kvalifikacije kandidata, navodi se u saopštenju NSZ.

U slučaju pozitivnog ishoda razgovora kandidati će biti pozvani da učestvuju u projektu u cilju sticanja daljih kvalifikacija (B1 sertifikat Gete instituta) i stručne pripreme, posredovanja pri zapošljavanju, uz obavezu da će ukoliko dođe do zapošl?avanja nostrifikovati diplomu u Nemačkoj.

Prvi ciklus razgovora sa predstavnicima ZAV-a je planiran u maju 2016, kada će biti pozvani svi kandidati koji ispunjavaju uslove konkursa, a prijavili su se zaključno sa 28. aprilom 2016.

Tekst konkursa se nalazi na internet sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje: www.nsz.gov.rs.

Za sve dodatne informacije kandidati se mogu obratiti svom savetniku za zapošljavanje u nadležnoj filijali NSZ, kao i migracionim servisnim centrima NSZ.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.