NavMenu

Od 20. aprila veliki program za podršku startap firmi

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 11.04.2016. 15:43
Komentari
Podeli
Žene su veliki privredni potencijal Srbije, poručila je danas potpredsednica vlade Zorana Mihajlović otvarajući regionalnu konferenciju o ženskom preduzetništvu, a ministar privrede Željko Sertić najavio je da će 20. aprila početi veliki program za podršku startapova.

Mihajlović je podsetila da je 2016. godina preduzetništva u Srbiji i istakla da to neće biti samo na rečima već i da su predviđeni konkretni projekti.

- Već dve godine Vlada Srbije radi na rodnoj ravnopravnosti i ekonomskom osnaživanju žena. U Srbiji ima 51,6% žena, odnosno više ih je od muškaraca. Ali, za više od 20% su manje zaposlene i trećinu manje plaćene od muškaraca - rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je Vlada za godinu preduzetništva izdvojila 16 milijardi dinara od čega je deo namenjen upravo za žensko preduzetništvo.

Sertić je rekao da 20. aprila počinje veliki program za podršku startapova, to jest za one koji imaju samo ideje, ali i one koji su tek osnovali svoje firme.

- Nema ničeg lepšeg od života od sopstvenog rada - naglasio je Sertić.


On je kazao da je Vlada Srbije u prethodne dve godine bila fokusirana na razvoj ekonomije i da je važan segment toga i preduzetništvo.

Sertić je rekao da će mnogi programi biti realizovani za razvoj preduzetništva, od kojih neki kroz Fond za razvoj.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je da Srpska takođe poklanja veliku pažnu ženskom preduzetništvu i da je veoma važno da se preduzetnice umreže u regionu.

- Oko 30% firmi su u vlasništvu žena u Republici Srpskoj - dodao je Klokić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.