NavMenu

"Fidelinka" objavila poziv za upis nove emisije od 200.000 akcija

Izvor: B92 Četvrtak, 29.11.2007. 14:32
Komentari
Podeli

"Fidelinka" je objavila poziv za upis nove emisije od 200 hiljada akcija, po pojedinačnoj nominalnoj ceni od 400 dinara.

Celokupan paket akcija treće emisije moći će da upišu akcionari po pravu preče kupovine do 17. decembra, po ceni od 3.800 dinara, navodi se u javnom pozivu.

Za akcionare koji su to pravo iskoristili i za ostale zainteresovane upis će trajati od 18. do 26. decembra, po ceni od 4.200 dinara po akciji, ukoliko posle isteka roka po pravu prečeg upisa bude ostalo akcija.

Akcijama subotičkog preduzeća za preradu žitarica i proizvodnju hleba "Fidelinka" trguje se na Beogradskoj berzi od februara 2005. godine, a trenutna cena akcija je 3.405 dinara.

Najviša ostvarena cena akcija u dosadašnjem trgovanju zabeležena je 31. avgusta ove godine i bila je 4.995 dinara, dok je najniža cena bila u julu prošle godine i iznosila je 545 dinara.

Najveći akcionar "Fidelinke" je konzorcijum "Mineco" koga čini istoimena firma iz Švajcarske i dva ruska preduzeća - Mowbray systems i Alysun Marketing - koji ukupno poseduju 60% kapitala kompanije. Ukupan broj akcija kompanije je 1.341.574, a tržišna kapitalizacija iznosi 4,568 milijardi dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.