NavMenu

Otvoren novi hangar za potrebe RV i PVO na vojnom aerodromu Batajnica

Izvor: Tanjug Sreda, 06.04.2016. 10:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: vs.rs)Ilustracija
Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na vojnom aerodromu Batajnica otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO i promociji novog modernog naoružanja, proizvedenog u Srbiji, i najavio da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju.

Vučić je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima, na vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružavaju.

- Polako, ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivazdušnu odbranu - rekao je predsednik vlade.

Premijer je ukazao na modernizaciju opreme i istakao da se radi o naoružanju koje je proizvod "našeg znanja i pameti".

- Ponosan sam na našu vojsku, videli ste najmodernije puške, a sami ćemo proizvoditi u "Partizanu" novu generaciju municije - objasnio je on.

- Ovo je primer našeg znanja, koliko imamo dobrih inženjera i koliko Srbija može da uradi sa manje novca nego što bi to uradile druge zemlje - naglasio je Vučić.

On je najavio da će, u skladu sa mogućnostima u budžetu, biti unapređen deo lovačke avijacije, kako bi imali punu zaštitu našeg neba u svakom trenutku. Prema njegovim rečima, sasvim je sigurno da će se lovačka avijacija pojačati.

Novi hangar izgrađen je na mestu hangara koji je porušen za vreme bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj lake avijacije, odnosno održavanje aviona tipa "lasta" i helikoptera tipa "MI-17" i "gazela".

Na batajničkom aerodromu nalazi se 12 od ukupno 14 "lasta" koje će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.

Ispred hangara bili su postavljeni "lasta", izviđački sistem "MIP-11", modernizovani lanser raketa "oganj", zatim bezposadno kopneno vozilo sa daljinski upravljanom borbenom stanicom "Milica", kao i letilice tipa "MIG 21", "AN 26", tegljač "G 4" i "MIG 29".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.