Izvor: Startit | Utorak, 05.04.2016.| 15:54

Domaći internet portal "AskGamblers" prodat za 15 mil EUR

(Foto: Fer Gregory/shutterstock.com)
Domaći "AskGamblers.com" prodat je za 15 mil EUR malteškoj firmi "Catena Media". U pitanju je najveća javno poznata akvizicija jedne domaće tehnološke kompanije.

Devetogodišnji "AskGamblers" je najposećeniji web portal za ocene igrača i rangiranje kazina, a tri godine zaredom proglašavan je najboljim sajtom igara za sreću na svetu. Sajt omogućuje igračima jedinstvenu priliku rešavanja sporova sa onlajn kazinima, što je dovelo do 5 mil EUR koji su vraćeni igračima, podatak koji doprinosi shvatanju popularnosti ovog servisa.

U firmi trenutno radi tim od 30 ljudi iz Beograda i svi će dobiti ponudu da nastave da rade za "Catenu", koja pre akvizicije broji 130 zaposlenih u tri zemlje. Proizvod i biznis su izgrađeni bez spoljne investicije.

Prihodi "AskGamblersa" u prvoj četvrtini 2016. godine iznosili su 810.000 EUR sa profitnom stopom koja prelazi 80%. Prihodi dolaze od organskih poseta i affiliate aranžmana, a očekivano je da će generisati 25.000 novih klijenata godišnje.

Generalni direktor "Catena Media" Robert Anderson istakao je nekoliko razloga zbog čega su se odlučili na akviziciju.

- Izuzetno smo ponosni na akviziciju "AskGamblers", koji je jedan od najboljih brendova na affiliate tržištu i čije poslovanje je u potpunom skladu za "Catena Media". "AskGamblers" je veoma važan sajt za operatore kazina i, uprkos strogim uslovima za sertifikovana kazina, doprinosi kreiranju bolje iGaming industrije. Ova transakcija je najveća u našoj istoriji i u skladu sa našom strategijom rasta kroz akvizicije na fragmentisanim tržištima. Paralelno, jačamo naš tim sa visokokvalifikovanim pojedincima i ova transakcija nam daje priliku da izgradimo kancelariju u Srbiji u ekstremno troškovno efikasan razvojni centar za "Catena Media" - rekao je Anderson.

Cena od 15 mil EUR platiće se u tri tranše — 3 mil EUR pri završavanju transakcije, 8,25 mil EUR kada se sva sredstva transferuju na "Catena Mediju" i 3,75 mil EUR šest meseci po akviziciji.

"Catena Media" osnovana je 2012. godine i okrenuta je prevashodno iGaming industriji, a glavna tržišta su joj Švedska, Norveška, Finska, Holandija i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Igor Šalindrija, osnivač "AskGamblers"-a, rekao je povodom akvizicije da je "Catena Media" izrasla u jednog od najinteresantnijih igrača u ovoj industriji i da je "posebno uzbudljivo što će "AskGamblers" sada ući u svoju novu fazu zajedno sa njima".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.