Izvor: eKapija | Utorak, 27.11.2007.| 12:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Centar kompanije "Intel" za Balkan u Beogradu - Srbija deo "Intel World Ahead Program"

Džon Dejvis (Foto: b)

Svetski lider u proizvodnji čipova i vodeći proizvođač kompjuterske, mrežne i komunikacijske opreme – "Intel" otvorio je u Beogradu svoje predstavništvo, čime se Srbija jedina može pohvaliti na Balkanu.

- Naš cilj je da odgovorimo na potrebe potrošača i zahteve tržišta u razvoju. Želimo da se povežemo sa lokalnim proizvođačima, da ulažemo u lokalnu industriju i našim klijentima ponudimo pravi servis. Kompanija "Intel" želi da proširi saradnju sa Vladom Srbije kako bi stimulisala razvoj interneta i tržišta personalnih kompjutera, kao i razvoj edukativnih programa namenjenih profesorima i studentima - rekao je Džon Dejvis ( John E. Davies), podpredsednik i direktor globalnog razvojnog programa kompanije "Intel".

Novo predstavništvo će stimulisati aktivnosti kompanije i u susednim zemljama. Prema rečima Džona Dejvisa, Srbija je i deo globalnog programa kompanije "Intel" - "Intel World Ahead Program", čiji je cilj da još jedna milijarda ljudi dobije mogućnost da koristi internet.

"Intel" je predstavio novu generaciju procesora u 45nm tehnologiji – "Intel Core 2 Quad" i "Intel Xeon ", kao i "WIMAX" tehnologiju kojom se šalje bežični signal koristeći baze mobilnih operatera.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.