Izvor: RTV | Nedelja, 03.04.2016.| 17:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sremska Mitrovica dobija sportski teren kod hale "Pinki" - Završetak radova krajem juna

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Goran Parezanović)
Kompleks Poslovno sportskog centra "Pinki" u Sremskoj Mitrovici uskoro će dobiti i multifunkcionalni sportski teren, čime ovaj deo grada sve više poprima novi izgled. Građani su naročito zadovoljni ovim infrastrukturnim novinama.

U okviru kompleksa Hale "Pinki" u Sremskoj Mitrovici u toku su pripremni radovi na izgradnji otvorenog multifunkcionalnog terena, koji se ogledaju u nasipanju zemljišta.

- Multifunkcionalni teren namenjen je sportovima, gde je osnovni rekvizit lopta, dakle košarka, odbojka i mali fudbal. Sama površina teren biće obložena tartanom debljine 4,6 centimetara, što je važno za korisnike, jer će sačuvati svoje zglobove. Celokupna površina će biti 35 sa 25 metara, gde će biti smeštene klupe, deo za gledalište, reflektori - naveo je Ljubomir Vujičić, koordinator radova u Sremskoj Mitrovici.

Pored ovog terena, u toku su radovi na izgradnji bazena u Sremskoj Mitrovici, čime ovaj deo grada, a naročito kompleks "Pinki", nakon skoro tri decenije od otvaranja, dobija nove infrastrukturne elemente. Izgradnju novih sadržaja, pozitivno komentarišu Mitrovčani.

- Bolje da se nešto događa i ide napred, da se renovira i gradi novo, da bude bolje... Izašli su nam u susret i prave, obradovaće se deca, omladina i stariji. To je sve ovom gradu potrebno, treba da se radi, jer dosta omladine ima i koristiće svrsi - naveli su građani.

Sportski teren gradi se donacijom kompanije "Cooper Standard Fundation Inc", koja je u okviru aktivnosti društveno odgovornog poslovanja, obezbedila sredstva u iznosu od 40.000 USD. Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica i Javno komunalno preduzeće "Vodovod" obezbeđuju izvođenje pripremnih radova, bez angažovanja dodatnih sredstava.

Kako su istakli nadležni, izgradnja terena trebalo bi da započne 11. aprila, dok je rok za završetak 45 radnih dana, čime bi pre početka letnjeg raspusta bio pušten u funkciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.