NavMenu

MALI: U aprilu pokrećemo investicije vredne 350 mil EUR, posao za 5.000 ljudi

Izvor: eKapija Nedelja, 03.04.2016. 17:15
Komentari
Podeli
Siniša Mali (Foto: beograd.rs)Siniša Mali
Postavljanje kamena temeljca za fabriku "Mei Ta" u Bariču je velika vest za sve nas, jer se radi o o prvoj fabrici koja se u Beogradu gradi od 2005. godine, istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali u subotu, 2. aprila 2016. godine, prenosi Beoinfo.

– Poslednjih 11 godina nijedna nova fabrika nije izgrađena u Beogradu, ova će biti prva. Investicija je vredna 60 mil EUR i u narednom periodu u dve faze zaposliće 1.400 radnika. Ovo je samo deo slobodne zone "Beograd", drugi deo je u Krnjači, gde ćemo takođe raditi na tome da i tamo privučemo veliki deo investitora, a radićemo zajedno i sa Lazarevcem, Mladenovcem, Surčinom i sa svim drugim delovima Beograda koji imaju slobodno zemljište kako bi neko na tim prostorima napravio fabriku ili skladište. Kao i Vladi Republike Srbije, i nama je cilj da otvaramo nova radna mesta i od toga nećemo odustati – rekao je Siniša Mali.

On je podsetio da je posle katastrofalnih poplava Obrenovac izgledao kao grad bez budućnosti, a da postavljanje kamena temeljca za novu fabriku, uz sve do sada urađeno, predstavlja krunu obnove tog grada.

Gradonačelnik je istovremeno najavio i veliki broj investicija koje očekuju glavni grad u narednim danima.

– Mesec april će biti neverovatan po pitanju investicija u Beogradu, jer osim ove fabrike polagaće se kameni-temeljci i za tržni centar u Višnjici, ritejl park u Borči, trgovinski objekat IKEA, novi hotel "Hilton" i novu veliku kulu u okviru "Beograda na vodi". Kada se to sve sabere dolazimo do investicija od 350 mil EUR samo u aprilu, koje će uposliti 5.000 Beograđana. To pokazuje da se stvari menjaju nabolje, da Beograd postaje centar investicija, da smo sve bolji i brži u izdavanju građevinskih dozvola, jer smo samo u toku prošle godine izdali dozvole za izgradnju novih 400.000 m2. Usvojili smo i sva potrebna planska dokumenta, Generalni urbanistički plan i 19 planova detaljne regulacije, što je ubrzalo ceo proces i čini da podstičemo investicije u Beograd – kazao je Siniša Mali, naglasivši da očekuje da Beograd i Srbija u narednom periodu nastavi putem stabilnog razvoja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.