NavMenu

Francusko-srpska privredna komora nagrađuje najbolje studentske radove o cirkularnoj ekonomiji - Konkurs otvoren do 28. aprila

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.03.2016. 12:33
Komentari
Podeli
Francusko-srpska privredna komora ponovo je raspisala konkurs za Studentsku nagradu. Ove godine studenti su pozvani da pišu o cirkularnoj ekonomiji, a najbolja tri rada osvojiće vredne novčane nagrade - 1.500, 1.000 i 500 EUR. Rok za slanje radova je 28. april, dok će nagrade biti dodeljene 16. juna 2016. godine.

Francusko-srpska privredna komora održava Studentsku nagradu po šesti put, sa ciljem da promoviše održivi razvoj i animira univerzitetsku zajednicu. U svetlu velike svetske konferencije o klimatskim promenama održane u Parizu prošlog novembra i dostignuća Francuske na tom polju, pred studente je ove godine stavljen zadatak da napišu rad o cirkularnoj ekonomiji kao novom ekonomskom pristupu u borbi protiv klimatskih promena i sve većoj potražnji za resursima.

Od kandidata se očekuje da izaberu jedan ili više resursa, proizvoda ili specifičnu oblast, i da predlože konkretne i originalne predloge primene cirkularne ekonomije u Srbiji i regionu. Za razliku od danas široko rasprostranjene linearne ekonomije, cirkularni koncept podrazumeva vraćanje otpada u proizvodni proces i efikasniju upotrebu prirodnih resursa. Novčane nagrade za studente obezbedile su kompanije članice Komore: "Veolia Central & Eastern Europe" (prva nagrada), "Schneider Electric" (druga nagrada) i "Lafarge" (treća nagrada).

Pravo učešća imaju svi srpski i strani studenti do 25 godina starosti, koji su upisali školsku 2015/16. godinu pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji. Zainteresovani kandidati trebalo bi da napišu esej od 15 do 25 strana, na srpskom jeziku. Radove ocenjuje specijalni žiri koji čine univerzitetski profesori i drugi ugledni stručnjaci za pitanja održivog razvoja, kao i članovi Francusko-srpske privredne komore.

Svečanost dodele nagrada biće održana 16. juna kada će pet najboljih učesnika imati priliku da predstave svoje eseje.

Sve dodatne informacije nalaze se na sajtu Francusko-srpske privredne komore.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.