NavMenu

Besplatno zemljište u Kragujevcu za zapošljavanje više od 50 radnika - Investitore u Radnoj zoni "Feniks" čeka 50 hektara

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.03.2016. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: mihalec/shutterstock.com)
Kragujevac će uskoro imati potpuno novi pristup za podsticaje investicijama, kažu u Privrednom savetu tog grada. Na narednoj sednici Skupštine grada, najverovatnije u aprilu, pred odbornicima će se naći odluka o ustupanju zemljišta bez nadoknade investitorima koji će zaposliti više od 50 radnika.

Predsednik Privrednog saveta Nebojša Zdravković kaže da je u pitanju "ključna odluka za budući razvoj privrede grada Kragujevca i lokalne samouprave. Otvaranjem novih radnih mesta, obezbedićemo prihod od poreza na zarade odnosno nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu".

- U prethodnom periodu imali smo dosta zainteresovanih investitora, ali nismo bili konkurentni. Grad Kragujevac je sada opredelio drugačiji pristup kako bi postali što atraktivniji za investitore, jer svako novo radno mesto predstavlja veći priliv u budžet grada - kaže Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu.

Takođe, Grad Kragujevac planira da u velikom kompleksu Radne zone "Feniks" koji se prostire na 150 hektara najveću površinu od 50 hektara da investitorima na raspolaganje, jer je grad izrazio želju da se razmotri inicijativa za pokretanje privredne zone.

- Struka je svoj deo posla odradila i sada se nalazimo u fazi ranog javnog uvida što znači da je taj dokument podložan promenama u skladu sa iskazanim potrebama zainteresovanih privrednih subjekata - rekao je Aleksandar Rudnik Milanović, direktor JP "Direkcija za urbanizam".

Milanović je tom prilikom pozvao sve koji žele da investiraju da nakon uvida dostave svoje primedbe, sugestije, komentare i mišljenja kako bi prema tome nastavili sa izradom kompletne planske dokumentacije za to područje, navodi se na sajtu grada Kragujevca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.