NavMenu

SAP prikazao digitalnu transformaciju na CeBIT-u

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.03.2016. 12:57
Komentari
Podeli
Prilagođeni smutiji, lista pesama koja se formira na osnovu emocija, umrežena mašina za flaširanje koju je dizajnirao "Siemens" i pomoć u donošenju odluka za lokalne policijske snage. Kompanija SAP odabrala je ove i mnoge druge scenarije na sajmu CeBIT 2016, kako bi istakla potencijalne mogućnosti kombinovanja digitalne transformacije sa najnovijim tehnologijama.

Ideja je jednostavna: učesnik "InnoJama", Han Tek, student fizike na Univerzitetu u Lajpcigu koji je rođen u Kuala Lumpuru, osmislio je algoritam koji analizira ritam i šablone stresa govora neke osobe kako bi ustanovio da li je ona srećna ili tužna. Uz pomoć "Android" aplikacije, ta osoba onda može da izabere pesme koje najbolje odgovaraju njenom raspoloženju iz predložene liste i da ih strimuje sa servisa "Spotify".

"Personalizovane usluge za vozače" je tema izazova postavljenog Tekovom timu, "Team 4", na ovogodišnjem "InnoJamu", koji je organizovao SAP na CeBIT-u u partnerstvu sa "Volkswagenom". Zadatak tima je da unapredi doživljaj vožnje za vozače budućnosti. Analiza emocija, kao osnova za strimovanje muzike, jedan je od elemenata "digitalnog putovanja" za vozače koji je Tekov tim izdvojio na svom flip čartu.


Ovo je samo jedan od primera mnogobrojnih SAP-ovih projekata koji su prikazani na CeBIT-u u cilju ilustracije kako se digitalna transformacija polako, ali sigurno širi u svaki sektor industrije. Ona je u punom zamahu i prisutna je u maloprodaji, proizvodnji, sportu...

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.