Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 28.03.2016.| 12:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država će pomoći "Prvom partizanu" - Ambiciozni investicioni planovi

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
Ministarstvo odbrane će naći način da pomogne "Prvom partizanu" u ostvarivanju aktuelnog i ambicioznog investicionog plana, kaže državni sekretar u tom ministarstvu Nenad Nerić. On je ukazao i na uspeh kompanije na "izrazito osetljivom i strogom tržištu vojnog programa".

- Uverio sam se da ovde rade vredni, odgovorni i uspešni radnici koji, pre svega, vole svoj posao i svoju kompaniju, uz domaćinski odnos prema obavezama, i zainteresovanost da fabrika bude što uspešnija i konkurentnija. Ministarstvo odbrane ceni takve poslovne odnose i naći će načina da pomogne "Prvom partizanu" u ostvarivanju aktuelnog i ambicioznog investicionog plana - rekao je Nerić.

Nerić je najavio i podršku poslovnom rukovodstvu i u planiranom razvoju proizvodnih programa i u efikasnoj borbi sa konkurencijom na tržištu. On je izrazio zadovoljstvo što je ta fabrika tokom poslednjih godina zaposlila više od 1.000 novih radnika, što je uslovilo povećanje proizvodnje.

Generalni direktor "Prvog partizana" Dobrosav Andrić naglasio je da poseta državnog sekretara za kompaniju ima veliki značaj, posebno zbog obećanja da će to ministarstvo nastaviti da pruža pomoć u ostvarivanju investicionih planova.

- Ova kompanija je veoma uspešna na tržištu vojne, sportske i lovačke municije. Može se reći da predstavljamo brend države - rekao je Andrić, navodeći i da su investicioni planovi te fabrike ambiciozni i da očekuje pomoć, posebno u delu poreskih olakšica.

Prema njegovim rečima, svi kapaciteti fabrike su i ove godine uposleni, pa su u planu i ulaganja u proširenje proizvodnje, a prethodna godina je bila rekordna i u proizvodnji i u prodaji, što je doprinelo da profit bude 100% veći.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.