Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.03.2016.| 13:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Where Coaching Meets Science" - Održana druga regionalna koučing konferencija u Beogradu

Najpriznatiji regionalni i svetski stručnjaci u oblasti koučinga, discipline koja je posvećena oslobađanju ljudskih potencijala, učestvovali su 22. marta u Beogradu na drugoj regionalnoj koučing konferenciji pod nazivom "Where Coaching Meets Science".

Organizatori događaja - "Atria Group SEE" i "Erickson International" okupili su u hotelu "Crowne Plaza" više od 150 koučeva, internacionalnih koučing trenera, HR menadžera i stručnjaka iz sfere biznisa, kako bi podelili svoja iskustva i prakse iz oblasti koučinga.

Na konferenciji "Where Coaching Meets Science" učesnici su imali priliku da saznaju sve o koučingu i njegovoj primeni u biznisu. Takođe, kroz predavanja i dva kruga interaktivnih radionica, koje su vodili međunarodno priznati koučing eksperti, mogli su da otkriju zbog čega se koučing uspešno primenjuje u svetu biznisa kao praktičan, snažan alat za organizacioni i lični razvoj, već više od dve decenije.

Cilj koučinga je unapređenje rezultata i učinka klijenata u najrazličitijim poslovnim i životnim oblastima i zato on ima ulogu pokretačke snage koja oslobađa ljudski potencijal za stvaranje novih i kreativnijih ideja, modela i ponašanja koji vode do uspeha.

U Beogradu su ovom prilikom bili poznati svetski stručnjaci iz oblasti koučinga - Julie Hay, John Blakey, Christopher i Sheila Cooke, Sava Dalbokov, Amy Brann i Zsolt Vantulek.

Sava Dalbokov, član Upravnog odbora Steiermarkische Banke i Štedionice AG u Gracu, govorio je o načinu na koji iskusni i uspešni top menadžer jedne internacionalne kompanije razmišlja o razvoju zaposlenih, kao i šta se dešava kada neko ima i neguje "hard skills", a zapostavi "soft skills". On se u svojoj prezentaciji bavio i pitanjem da li razvoj zaposlenih ima direktan uticaj na poslovne rezultate kompanije, odnosno gde je granica (i da li je ima) između uspešnog biznismena i "dobrog čoveka". Neobičnim nastupom, uz gitaru i interpretaciju poznatih svetskih hitova, Dalbokov je na interesantan način učesnicima konferencije preneo svoja iskustva bankara i poslovnog čoveka.

Ovogodišnju konferenciju podržali su kompanija "Porsche Leasing" kao generalni sponzor, i kompanije "Rauch", "Vip Mobile" i "Ringier Axel Springer Serbia" kao glavni partneri. Ostali medijski i tehnički partneri bili su poslovni portal "eKapija", štamparija "Jovšić Printing Centar", "Srpska asocijacija menadžera", kao i mnogi drugi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.