NavMenu

Dodeljene godišnje nagrade za korporativnu filantropiju "Virtus" - "B92" dobitnik dva priznanja

Izvor: eKapija Sreda, 21.11.2007. 13:32
Komentari
Podeli

Medijska kuća B92 dvostruki je dobitnik nagrade "Virtus" za korporativnu filantropiju koju dodeljuje Balkanski fond za lokalne inicijative. B92 je dobio glavnu nagradu, kao pokretač i organizator akcija "Sigurna ženska kuća" i "Ulepšajte dan sebi i drugima, dajte krv" i specijalnu nagradu za medijski doprinos u sklopu kampanje "Za našu decu" i "Sigurna kuća". Nagrade su dobili i "Holcim Srbija", "Alfa plast" i Erste banka. "Hemofarm" iz Vršca dobio je specijalnu nagradu.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je na svečanoj dodeli priznanja, koje je održano juče (20. novembar 2007. godine) u Skupštini Srbije, da preduzeća imaju obavezu da, osim sticanja profita, budu i odgovorna prema društvu.

- Izrazito mi je drago što kompanije učestvuju u projektima koji ne donose direktnu dobit. Država će takve akcije podržati i unapređivanjem zakonskih okvira. Srbija ima Zakon o zadužbinama, fondacijama i fondovima iz 1989. godine koji je zastareo i sledeće godine biće promenjen. Ali, država već podstiče društveno odgovorno poslovanje kroz poreske olakšice, ali to nije još dovoljno upotrebljeno - izjavio je Đelić.

Kompanija "Holcim Srbija" dobila je nagradu za doprinos lokalnoj zajednici u opštini Paraćin. "Alfa plastu" je pripala nagrada za malo i srednje preduzeće koje pomaže zdravstvene ustanove i lokalne manifestacije u Temerinu. Nagradu za podršku najinovativnijem projektu godine osvojila je Erste banka za projekat "Avantura cooltura", čiji je cilj predstavljanje kulturnih i sportskih ustanova i manifestacija u Beogradu učenicima šestog razreda beogradskih osnovnih škola. Priznanje za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora pripalo je "Hemofarmu" za dugoročno ulaganje u Vršac i okolinu. Inače, za šest nagrada konkurisala su 64 projekta.

Ova nagrada, prva ovakve vrste u Srbiji, namenjena je poslovnim subjektima koji su tokom 2007. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.