NavMenu

Osiguranje života ima najveći potencijal za razvoj - Polisa bolji vid štednje od bankarskih depozita

Izvor: Tanjug Sreda, 23.03.2016. 12:28
Komentari
Podeli
(Foto: Shutter_M/shutterstock.com)
Najveći potencijal za razvoj na tržištu osiguranja u Srbiji ima osiguranje života, zatim osiguranje od nezgode i osiguranje imovine, pokazuje istraživanje tržišta i osiguravajućih kompanija koje je u decembru 2015. sproveo institut "IPSOS Strategic Marketing" u saradnji sa "Grawe osiguranjem".

Osiguranje života beleži popularnost od 36% u 2014. godini, dok je taj procenat iznosio oko 30% u prethodnim godinama, navodi se u saopštenju osiguravajuće kompanije "Grawe".

Rast ovog parametra beleži i osiguranje imovine sa 23% poznatosti, što je najveći procenat u dosadašnjim istraživanjima.

Za osiguranje života je zainteresovano 22% pripadnika populacije između 30 i 65 godina života, dok se skoro isti procenat građana izjasnio da im je potrebno više informacija o ovom proizvodu.

Kada je reč o vrstama proizvoda osiguranja, prvi proizvodi koje građani navode su - osiguranje života i osiguranje vozila, dok sa manjim procentom sledi osiguranje nepokretne imovine i dobrovoljno zdravstveno osiguranje.

Preferirani način informisanja o osiguravajućim proizvodima je kontakt sa agentima osiguravajućih kuća (37%), što je 10% više u odnosu na televiziju, koja je godinama bila vodeća na skali načina informisanja o osiguranju.

Tradicija i ugled osiguravajuće kuće, iskustvo u poslovanju, odnos cene i kvaliteta usluge, visina dobiti i broj osiguranika - najčešći su kriterijumi građana za izbor osiguravajuće kuće, a svake godine se značajno povećava procenat ispitanika koji kao kriterijum za izbor navode preporuku, navodi se u saopštenju.

Gotovo dve trećine osiguranika kao glavni razlog za uzimanje životnog osiguranja navode želju da obezbede decu i supružnika, i ocenjuju da je osiguranje života bolji vid štednje od bankarskih depozita, te da je ova vrsta osiguranja dobar način da se obezbedi dodatni prihod za penziju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.