NavMenu

"Stratex" namerava da preuzime "Budvansku rivijeru" - U planu i projekti u Kotoru i Kolašinu

Izvor: seebiz.eu Sreda, 23.03.2016. 09:11
Komentari
Podeli
Budva (Foto: Marija Kambić)Budva
"Stratex grupa" planira da za par godina preuzme kontrolu nad "Budvanskom rivijerom", gde trenutno ima udeo od 30%, najavio je predsednik te kompanije Nil Emilfarb.

Preduzeće "Budvanska rivijera" je vlasnik Svetog Stefana, koji Vlada Crne Gore želi da zadrži u svom vlasništvu, a Emilfarb objašnjava da je "ideja da se privatizuje Vladin udeo i podeli kompanija. Vlada bi zadržala Sveti Stefan, a mi bi mogli da preuzmemo kontrolu nad ostatkom".

On je ocenio da Crna Gora ima ogroman potencijal da postane prvoklasna destinacija i da "Stratex" planira niz projekata na crnogorskom primorju, ali i na severu.

Emilfarb je podsetio da je "Stratex grupa" počela da posluje u Crnoj Gori 2006. godine, uglavnom ulažući u nekretnine, od kojih je najpoznatije ekskluzivno turističko naselje "Dukley Gardens" gde bi, kako je kazao, od oktobra trebalo da počne gradnja hotela sa pet zvezdica.

Kompanija će, najavio je on, i u budućnosti više investirati u izgradnju hotela i sektor usluga.

Prema njegovim rečima, kompaniju u oktobru očekuje početak realizacije još jednog velikog projekta – proširenja i modernizacije marine u Budvi, u saradnji sa turskom "Dogus grupom" koja je jedna od najvećih u Turskoj, vlasnik je oko 15 marina širom Mediterana i ima veliko iskustvo.

- Nadam se da će Budva 2018. godine dobiti prvoklasnu marinu sa pet zvezdica. To će biti ogroman podsticaj za Budvu i Crnu Goru, kao što je veoma uspešan projekat "Porto Montenegro" učinio Crnu Goru prepoznatljivom. Budva ima jedinstvenu marinu zato što je uz Stari grad i treba da je modernizujemo - naveo je on.

Emilfarb je najavio da će u novoj marini biti mesta i za lokalne ribare.
- Postojao je određeni otpor ribara, ne zato što smo hteli da ih izbacimo, već zato što nisu razumeli šta planiramo da uradimo. Pravi ribari, a ne taksi čamci, ostaće u marini, u suštini besplatno, tako da ne planiramo da izbacimo ribarske čamce - kazao je on.

Kako je dodao, kompanija želi da gradi hotele i na lokacijama u Kotoru, a nada se i da će za nekoliko godina započeti projekte u Kolašinu koji će, kako smatra, biti velika destinacija zbog izgradnje autoputa.

- Verujem da će mi se isplatiti investicija u Crnu Goru, koja ima ogroman potencijal da bude prvoklasna destinacija. Mi donosimo radna mesta, turiste, ulažemo u zajednicu - rekao je Emilfarb i dodao da i dugoročnije planove vezuje za Crnu Goru gde se "oseća kao meštanin".

Emilfarb je savetovao crnogorskim vlastima da investitorima nude gotove projekte, u koje može odmah da se ulaže umesto, kako je naveo, čekanja dve ili tri godine da se reše svi eventualni problemi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.