NavMenu

Vlada dala garancije za fabriku vode u Zrenjaninu - Izvođač radova u najkraćem roku nastavlja sa poslom

Izvor: eKapija Sreda, 23.03.2016. 08:36
Komentari
Podeli
(Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)
Vlada Republike Srbije dala je finansijske garancije za izgradnju fabrike vode u Zrenjaninu, izjavio je u utorak gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janić.

On je naveo da su se samim tim stekli i uslovi za nastavak izgradnje fabrike i dodao da će izvođač radova u najkraćem roku nastaviti sa poslom.

Izgradnja fabrike vode trebalo je da počne oktobra 2015, kada je predstavniku italijanske kompanije "Grupo Zilio" Petru Laloviću gradonačelnik Čedomir Janjić uručio građevinsku dozvolu za gradnju postrojenja za prečišćavanje vode iz gradskog vodovoda.

Janjić je, takođe, naglasio da kašnjenja više neće biti i da će završetkom izgradnje konačno biti rešen višedecenijski problem snabdevanja tog grada pijaćom vodom. Prvo pilot postrojenje za preradu zrenjaninske vode izgrađeno je, inače, još davne 1975. godine.

Prečistač Zrenjaninci čekaju već dvanaest godina, pre koliko je zbog velike količine arsena voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.