NavMenu

Američka vojska daje Novom Beogradu 312.000 USD - Uskoro gradnju tri doma za decu sa smetnjama u razvoju

Izvor: Danas Utorak, 22.03.2016. 14:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)Ilustracija
Evropska komanda američke vojske (EUCOM) uložiće 312.000 USD preko svog programa humanitarne pomoći u renoviranje tri zgrade na Novom Beogradu, koje će biti pretvorene u centre za dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju.

Opština Novi Beograd obezbedila je zgrade za renoviranje i obavezala se da pokrije troškove režija, električne energije i održavanja.

- Izuzetno sam srećan što sam, kao predsednik opštine bio u prilici da potpišem ovaj sporazum o donaciji, koja nije nimalo mala, i što je Ambasada Amerike nas prepoznala kao partnere - rekao je predsednik te opštine Aleksandar Šapić nakon što je sa zamenikom američkog ambasadora Gordonom Dugudom i potpukovnikom Korijem Šejom potpisan sporazum o ovom humanitarnom projektu.

On je naglasio da je opština u obavezi da se prostori do 17 sati koriste u tu namenu, a posle tog vremena će takođe biti korišćeni za neke program koje opština sprovodi, a ne u komercijalne svrhe.

Novi centri za decu biće u MZ "Gazela", MZ "Stari aerodrom" i MZ "Dunavski kej". Ovim projektom će se obezbediti objekti za dnevni boravak više od 100 dece na Novom Beogradu.

Zamenik američkog ambasadora Gordon Dugud istakao je spremnost Vlade SAD-a da sarađuje sa lokalnim zajednicama u Srbiji kako bi se poboljšao kvalitet života svih njenih građana. - Slični projekti realizovani su u još dve opštine u Srbiji, a sa ovom donacijom vrednost pomoći Evropske komande američke vojske u poslednjih dvanaest meseci iznosi 1,5 mil USD - rekao je Dugud.

Opština Novi Beograd se pre godinu ipo dana javila na konkurs američke ambasade. Posle završetka svih procedura, radovi na objektima počeće u aprilu i uključiće građevinske radove i renoviranje električnih instalacija tako da ove tri zgrade u potpunosti odgovaraju bezbednosnim zahtevima i da im lica sa smetnjama u razvoju imaju nesmetan pristup.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.