Izvor: Novosti | Ponedeljak, 21.03.2016.| 09:34

Osam firmi zainteresovano za izgradnju pristupnih saobraćajnica na Železničkoj stanici "Beograd-centar"

(Foto: YouTube)
Za izgradnju pristupnih saobraćajnica sa infrastrukturom i mostovskom konstrukcijom ka Železničkoj stanici "Beograd- centar" zainteresovano je osam ponuđača. Prema podacima Direkcije za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju grada, za radove na "Prokopu" u prvoj fazi prijavilo se više domaćih građevinskih preduzeća, kao grupni ponuđači, a među zainteresovanima za ovaj posao je i austrijski "Strabag".

U prvoj grupi ponuđača su "Ingrap-Omni", "Euroasfalt", "Mičelini", "Graditelj-Beograd". Sledeći su "Millennium tim", "Deneza M inženjering", JKP "Beogradput". Za njima su "KESZ International", GP "Mostogradnja", "Credo", "Green Decor", "Lapa", "Bami inženjering".

Za radove su zainteresovani i stari poznavaoci "Prokopa" -"Energoprojekt niskogradnja" i "Energoprojekt urbanizam i arhitektura".

Posao bi hteli i "Unogradnja VV", GP "Planum", DC "Energokop", "Naturalist", kao i stranci udruženi sa domaćim neimarima- "Strabag", "Vojvodinaput-Pančevo", "Strabag AG", "Bašta biro".

U nadmetanju za još jedno gradilište je i "MBA Ratko Mitrović niskogradnja" zajedno sa firmom "Cvetnik".

Poslednji su "Meta Balkan", "Bauwesen", "Intramont", "Kompresor ING", GIP "Konstruktor".

- S obzirom na to da se prilikom otvaranja utvrđuje samo formalna ispravnost pristiglih ponuda, izveštaj o pregledu ponuda, uključujući i ponuđene cene, biće poznat po donošenju odluke o najpovoljnijem ponuđaču, a na osnovu izveštaja Komisije za javnu nabavku - kažu u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište.

Inače, javnom nabavkom su obuhvaćeni radovi na izgradnji puteva, raskrsnica, cevovoda za vodu i kanalizaciju, izgradnja mostova, potpornih zidova, postavljanje putne saobraćajne signalizacije...

Prva faza radova uključuje izgradnju saobraćajnog i putničkog prilaza sa autoputa E-75 i obodnih gradskih saobraćajnica, prateće infrastrukture, kao i stanične zgrade. U prvoj fazi završiće se već probijeni podvožnjak ispod Bulevara mira. Za početak, koristiće se i postojeći prilazi kod Hitne pomoći i iz Ulice Dragana Mancea, kod Partizanovog stadiona.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.