NavMenu

Robnu kuću IKEA u Beogradu gradiće "Strabag"

Izvor: eKapija Petak, 18.03.2016. 12:10
Komentari
Podeli
Tender za glavnog izvođača radova na izgradnji prve robne kuće IKEA u Srbiji i sve prateće infrastrukture je završen, a ponuda kompanije "Strabag" je izabrana kao najbolja.

"Strabag" će radove na lokaciji Bubanj Potok započeti u narednih par nedelja, a završetak svih radova očekuje se do leta 2017. godine.

- Okončanje tendera za izbor glavnog izvođača radova za nas je veoma važan momenat jer smo sada još jedan korak bliže otvaranju prve robne kuće IKEA u Srbiji. Sa "Strabag"-om smo već imali uspešnu saradnju na izgradnji robnih kuća u Evropi i regionu, i sigurni smo da ćemo uspeh ponoviti i u Beogradu na izgradnji robne kuće koja će biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja.

- "Strabag" je pobedio i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, što je za nas veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući, i radujemo se što će nam biti partner na unapređenju infrastrukture i razvoja Bubanj Potoka - rekao je Vladislav Lalić, regionalni direktor za razvoj kompanije IKEA Jugoistočna Evropa.

- Izgradnja robne kuće u Bubanj Potoku predstavlja nastavak odlične saradnje koju smo u prošlosti imali sa kompanijom IKEA. Već smo imali prilike da im budemo partneri u ovom regionu, i posedujemo iskustvo i znanje da ovaj posao obavimo u skladu sa najvećim međunarodnim standardima. Verujem da će ova saradnja dovesti do revitalizacije Bubanj Potoka - rekao je Dragan Pavelić, izvršni direktor kompanije "Strabag".

IKEA će u izgradnju robne kuće investirati 70 mil EUR. Robna kuća će imati preko 30.000 m2 i zaposliće 300 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.