Izvor: RTS | Petak, 18.03.2016.| 11:32
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uhapšeno 46 osoba u akciji "Skener" - Osumnjičeni za pranje novca, davanje i primanje mita i zloupotrebu službenog položaja

U policijskoj akciji "Skener" uhapšeno je 46 ljudi osumnjičenih za pranje novca, davanje i primanje mita i zloupotrebu službenog položaja, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Među uhapšenima je i 15 pripadnika saobraćajne policije.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da se uhapšeni sumnjiče da su oštetiti budžet Srbije i Pokrajine Vojvodine, kao i budžete opština za više od 7 mil EUR.

Stefanović je rekao da je među uhapšenima 15 pripadnika saobraćajne policije koji su izvršili krivično delo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od tri miliona dinara, sudija za prekršaje u Guči, kao i službenica Fonda PIO koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima, čime je budžet oštećen za 4,5 miliona dinara.

Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Iđoš zbog zloupotreba prilikom izgradnje škole kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za osam miliona dinara, kao i policijski službenik u Sremskoj Mitrovici, koji je obaveštavao nelegalne trgovce duvanom o kontrolama.

Ministar je rekao da je borba protiv korupcije veoma važna i da će policija pokazati da će svi koji to čine biti sankcionisani i snositi odgovornost.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.