Izvor: eKapija | Petak, 18.03.2016.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Akcija "Sat za našu planetu" u Srbiji 19. marta

U subotu, 19. marta, u 20.30, gradovi širom sveta će na jedan sat isključiti osvetljenja, u sklopu akcije "Sat za našu planetu", koju organizuje Svetski fond za prirodu (WWF). Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, u periodu od 20.30 do 21.30h, održaće se u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu u amfiteatru na keju.

Akcija "Sat za našu planetu" je pokrenuta 2007. u Sidneju, te je prerasla u globalni pokret u koji se prošle godine uključilo preko dve milijarde ljudi iz preko 7.000 gradova iz 172 zemlje sveta. Srbija se toj inicijativi priključila 2009. godine.

U našoj zemlji se prošle godine ovoj svetskoj akciji pridružio 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.

WWF-a u saopštenju ističe da je "Sat za našu planetu" globalna kampanja u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti po pitanju ublažavanja posledica klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas koji na njoj živimo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.